Na drugi dirki svetovnega prvenstva v speedwayju Žagar ostal razočaran

Tudi druga dirka svetovnega prvenstva v speedwayju je bila v Vroclavu, naš Matej Žagar pa je tokrat zasedel 13. mesto.


Samo štiriindvajset ur po uvodni preizkušnji sezone za točke svetovnega prvenstva v speedwayju so se vozniki znova pomerili med seboj. Tudi tokrat v Vroclavu, ki je na tribunah olimpijskega stadiona podobno kot v petek gostil nekaj srečnih gledalcev, ki so dobili vstopnice, saj je bilo njihovo število zaradi ukrepov vsled pandemije koronavirusa pošteno omejeno. Vnovič je tekmoval tudi naš Matej Žagar, ki zastopa Slovenijo z licenco AMZS. Po včerajšnjem devetem mestu, ki mu je prineslo prvih osem točk v skupnem seštevku za naslov svetovnega prvaka, je bil tokrat odločen dvigniti raven dirkanja.

Slovenski speedway šampion je bil prvič na stezi v četrti vožnji, in sicer z rdečo čelado na glavi na skrajno notranjem štartnem položaju A. Čeprav je dobro štartal in nekaj časa vozil drugi, pa je ciljno črto prečkal šele na četrtem mestu in ostal brez točk. Drugič se je Žagar na progi znašel v sedmi vožnji, v kateri je imel štartno pozicijo B oziroma modro čelado. Vseskozi se je boril s tekmeci ter si privozil tretje mesto in prvo točko v toplem avgustovskem večeru.

Žagarju se ni izšlo po željah

Vožnja številka deset je pomenila tretji štart za Žagarja v Vroclavu in vnovič se mu vožnja ni izšla po željah, saj je osvojil tretje mesto in spet eno samo točko, kar je nakazovalo, da bo zelo težko popravil rezultat s prve preizkušnje sezone prejšnji dan. V šestnajsti vožnji se slovenskemu prvaku štart s pozicije D ni posrečil in zopet je razočaran zaostal za tekmeci ter ciljno črto prevozil na tretjem mestu, kar je pomenilo, da nima več možnosti za preboj v polfinale. Vseeno je skušal v sedemnajsti vožnji popraviti vtis. Z belo čelado s štartne pozicije C se je odločno pognal v prvi ovinek, a se mu spet ni izteklo, kot si je zamislil. Še četrtič se je skozi cilj pripeljal na tretjem mestu ter skupno osvojil štiri točke, ki so zadostovale za končno 13. mesto ter so mu prinesle štiri točke v skupnem seštevku. Zmago na drugi dirki sezone si je privozil domači as Maciej Janowski, drugo mesto je zasedel Britanec Tai Woffinden, tretji pa je bil branilec naslova svetovnega prvaka Bartosz Zmarzlik.

Tretja in četrta dirka bosta na sporedu 11. in 12. septembra 2020. Odvijali se bosta na stadionu Edward Jancarz v Gorzowu na Poljskem.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke: 1. Maciej Janowski (Pol) 20, 2. Tai Woffinden (VB) 18, 3. Bartosz Zmarzlik (Pol) 16, ... 13. Matej Žagar (Slo) 4 točke, ...

Skupno (2/8): 1. Maciej Janowski (Pol) 38, 2. Artem Laguta (Rus) 32, 3. Tai Woffinden (VB) 32, ... 12. Matej Žagar (Slo) 12 točk, ...

Ključne besede


Matej Žagarspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji