Prva dirka sezone v cross countryju za točke državnega prvenstva uspela

Po dolgem premoru so se prvič v sezoni za točke državnega prvenstva merili tudi vozniki v cross countryju. V Žireh so ob Slovencih dirkali tudi predstavniki iz Avstrije in Italije


Tekmovalci, ki so se 29. avgusta 2020 zbrali v Žireh, so pokazali, da so pošteno lačni dirkanja v cross countryju. Vremenska napoved ni bila obetavna in je kazala na možnost dežja, kar bi močno otežilo delo na stezah vsem, a oblaki so bili milostni in so nekaj kapelj namenili le ob izteku preizkušnje. Zato je organizator na progo zlil kar nekaj vode, a vseeno sta sonce in veter sproti sušila stezo, na kateri je bilo kar nekaj prahu, pa tudi vidljivost ni bila idealna. A to kar 230 voznikov ni pretirano oviralo, da ne bi uživali na zahtevni preizkušnji ter poskušali iz sebe in motorja iztisniti vse, kar se da. Prvi so se na progo podali štirikolesniki, nato pa tekmovalci v kategorijah Enduro 65 in Enduro 85, ki sta šteli za državno prvenstvo. V letošnji sezoni je tudi nekaj sprememb. Ena od njih je, da so tekmovalci v kategorijah bronze že na štartu ločeni na dvo in štiritaktne motorje, enako kot v razredih silver in gold, na koncu pa vseeno šteje skupni rezultat. Tekmovalci v kategorijah silver ter veterani 50 in 60 vozijo 90 minut, enako kot vozniki v razredu enduro v prvi vožnji. Slednji nato drugo vožnjo vozijo 120 minut, enako kot udeleženci dirke gold ter veterani gold in veterani silver ter tekmovalci v kategoriji junior 23. Prav v zadnjem štartu je voznike z neba obdarilo tudi nekaj kapelj dežja, ki so jih nedvomno nekoliko osvežile ter poskrbele za prijeten konec dirke. Sicer so se najbolj izkazali Nik Podobnik, ki je dobil preizkušnjo v razredu Enduro 85. V kategoriji Junior 23 je bil najboljši Gal Hauptman, v razredu gold je prevladoval Luka Kutnar, med veterani v kategoriji gold pa si je zmago privozil Janez Rant.

Naslednja preizkušnja je na sporedu 26. septembra 2020 v Šentvidu pri Stični.

 

Ključne besede


cross countryLuka Kutnardržavno prvenstvoGal HauptmanNik PodobnikJanez Rant

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji