Slovenci v borbo za evropske naslove

Proga Adria International bo konec tedna gostila evropsko prvenstvo v cestno hitrostnem dirkanju. Za nastope je prijavljeno tudi pet slovenskih voznikov.


Italijanska Adria bo od petka 18. do nedelje 20. septembra 2020 prizorišče ostrih bojev za evropske naslove v mini cestno hitrostnem dirkanju. V posameznih kategorijah je za preizkušnje na stezi Adira International, ki se nahaja približno uro vožnje z avtom južno od Benetk, prijavljeno pet slovenskih tekmovalcev, ki bodo vozili z licenco AMZS.

V kategoriji ohvale 110 bo nastopil Tian Krševan. Na dosedanjih dirkah v Italiji je vozil spremenljivo, zato bo verjetno veliko odvisno od tega, kako bo razpoložen za dirkanje. Če se mu vse izide po željah in če ne bo delal napak, se je sposoben v ostri konkurenci prebiti na zmagovalni oder in celo zmagati.

Tian Krševan je sposoben odmevnega rezultata.

V kategoriji ohvale 190 bo dirkal Tianov brat Enej Krševan. Prvotno je bilo mišljeno, da bo tekmoval v kategoriji aprilia 250, v kateri letos nastopa, a je bil ta razred črtan iz razpored evropskega prvenstva. Tudi Tian je ob dobrem dnevu sposoben poseči zelo visoko, njegova slabostg pa je prav gotovo dejstvo, da letos s tem motorjem ni nič dirkal, ampak zgolj treniral.

V kategoriji ohvale 160 bo Slovenijo zastopa Filip Lah. Njegov cilj bo pridobivanje izkušenj na zahtevni mednarodni dirki. Na njegov odmevnejši rezultat pa tokrat ne gre računati.

Filip Lah bo želel presenetiti.

Zato pa bomo imeli Slovenci dve zelo močni orožji v razredu minimoto open. Jan Poropat, evropski prvak iz leta 2017 in tretjeuvrščeni iz lanskega EP, bo tudi skušal tudi letos poseči po visoki uvrstitvi. Drugi slovenski adut v tej kategoriji bo Etien Kantar Božič, ki mu gre v domačem prvenstvu zelo dobro. Dobro formo bo zdaj skušal prenesti tudi na mednarodnem prizorišču ter doseči odmeven rezultat.

Jan Poropat in Etien Kantar Božič bosta močni slovenski orožji v minimotu.

 

Ključne besede


AMZSevropsko prvenstvoJan PoropatEnej KrševanTian KrševanEtien Kantar BožičlicencaFilip LahTadej Maver Guštin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji