Žagar v Prago odhaja odločen napadati

Najboljši vozniki speedwaya ne poznajo počitka. V petek 18. in soboto 19. septembra 2020 jih na Češkem čakata novi dve dirki za točke svetovnega prvenstva.


Svetovno prvenstvo v speedwayju letos poteka po zelo zgoščenem urniku. Po dirkah v Gorzowu je na polovici, zato bo v nadaljevanju lahko vsaka slaba vožnja ali drobna napaka v njej že močno odločala o končni razvrstitvi. Matej Žagar, ki med svetovno speedway elito vozi z licenco AMZS, je po štirih preizkušnjah zbral 27 točk in je skupno na 10. mestu. Ker si je mesto med najboljšimi v letu 2021 že zagotovil avgusta, ko je v Goričanu na Hrvaškem zmagal v kvalifikacijah, ne čuti pritiska, da bi moral loviti prvo šesterico, ki si avtomatsko podaljša elitni speedway status za naslednjo sezono. Vseeno s svojimi predstavami na preizkušnjah v Vroclavu in Gorzowu ni pretirano zadovoljen.

Imel sem nekaj težav z motorjem, ki ni bil hiter in preprosto na štartu ni deloval tako, kot sem želel. Upam, da bo zdaj bolje. Dirke si sledijo ena za drugo in že v Pragi bom imel novo priložnost, da se spet izkažem,

nam je kratko in jedrnato zaupal Žagar po polovici sezone. Ne gre spregledati, da so njegovi tekmeci na stezah zelo agresivni in nepopustljivi tudi za ceno padca. Kar nekaj smo jih videli na prvih štirih dirkah, pričakovati pa je, da se bodo napetosti na zadnjih dveh prizoriščih še povišale. V borbi za naslov svetovnega prvaka odločajo malenkosti, pomembna pa bo tudi psihična in ne samo fizična pripravljenost. V najboljšem položaju je Šved Fredrik Lindgren, a za njim sta dva močna poljska aduta, branilec naslova svetovnega prvaka Bartosz Zmarzlik in Maciej Janowski. Žagar v tej sezoni sicer v poljski Ekstraligi nastopa ter uspešno vozi za Lublin. Če mu bo uspelo ligaško formo prenesti še na grand prix preizkušnje v Pragi in v Torun ter mu pri tem ne bo nagajal motor, potem bi lahko pošteno zmešal načrte tudi favoritom ter jim odščipnil kar nekaj dragocenih točk v lovu na naslov najboljšega speedway voznika sveta.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji