VN Argentine v motokrosu letos ne bo

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in glavni organizator tekmovanja Infront Moto Racing sta posodobila koledar dirk svetovnega prvenstva.


Čeprav sta FIM in Infront Moto Racing vložila ogromno truda, da bi dirko v Argentini, ki je bila predvidena 22. novembra 2020, vendarle izpeljali, pa je preizkušnja žal odpovedana. Odločitev so sprejeli zaradi pandemije koronavirusa in ukrepov povezanimi z njimi, predvsem zapleti s transferji okrog potovanj. Lokalni organizator Mas Eventos se je zavzel, da bo dirko prihodnje leto lažje organizirati, hkrati pa vse deležnike v procesu tekmovanja za svetovno prvenstvo prosi za razumevanje ob sprejetju te neprijetne odločitve. Prav tako so vsi, ki sodelujejo pri organizaciji dirk svetovnega prvenstva, potrdili, da bo na stezi v Neuquenu preizkušnja tudi leta 2022. Tim Gajser v razredu MXGP, v katerem brani naslov svetovnega prvaka, in Jan Pancar, ki vozi v razredu MX2, zastopata slovenske barve z licenco AMZS in bosta s sezono tako končala 8. novembra, ko je na sporedu zadnja preizkušnja za svetovno prvenstvo v Pietramurati v Italiji. Spremenjen urnik dirk si lahko pogledate na tej povezavi. 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajserJan PancarFIMMX2svetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirklicencakoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji