Na stezi Raceland brez presenečenj

V Vrbini pri Krškem je bila na sporedu četrta dirka državnega prvenstva za voznike minimota in skuterjev, tekmeci v supermotu pa so se merili v pokalnem tekmovanju.


Steza Raceland v Vrbini pri Krškem je bila prizorišče četrta, predzadnje dirke sezone državnega prvenstva za voznike v minimotu in na skuterjih. V slednji je obe vožnji v svoj prid odločil Klemen Švara in tako poskrbel za veselje organizatorja, saj je prav njegov matični klub AMTK Koper organiziral tokratno dirko. Švara je izkoristil slaba štarta Nejca Kogovška (AMD Orjaki), ki je nato vložil ogromno napora, da bi se povzpel na najvišjo zmagovalno stopničko, a mu to ni uspelo. V obeh vožnjah mu je vsakič zmanjkalo le nekaj desetink sekunde. Razlika v skupnem seštevku prvenstva se je sedaj zmanjšala na 13 točk, Kogovšku pa za obrambo naslova prvaka zadoščata tudi dve drugi mesti na zadnji dirki, ki bo 18. oktobra v Vrtojbi.

Med vozniki kategorije minimoto otroci 2 je Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba) zmagal v obeh vožnjah, vendar se je moral za obe prvi mesti pošteno potruditi, saj je slabo štartal. Večji del je vodil njegov klubski kolega Tai Komel in Maver Guštin je šele v zaključkih voženj prišel do prvih mest. Z maksimalnim izkupičkom je tako še povečal prednost v skupnem seštevku prvenstva. Tretje mesto je v obeh vožnjah osvojil Matija Kodarin (GAS Vrtejba). V razredu minimoto otroci 1 je tokrat nastopil samo Tristan Rupelly (GAS Vrtejba). Vodilni v prvenstvu Tian Krševan je namreč sodeloval na dirki evropskega prvenstva v Italiji.

 

Napeto tudi v pokalnem tekmovanju

Med vozniki supermota, ki so se merili v pokalnem prvenstvu, je slab štart Edyja Rupellyja (GAS Vrtejba) v prvi vožnji izkoristil Nejc Kržič (GAS Vrtejba), ki je uspel ubraniti prednost vse do konca - razlika je v cilju znašala le 3 desetinke sekunde. V drugi vožnji Rupelly napake ni ponovil in je zanesljivo zmagal. Tretji je bil v obeh vožnjah Tilen Peroci (GAS Vrtejba).Med tekmovalci pokalnega tekmovanja kategorije skuter open je dvojno zmago dosegel Andrej Ramšak, a se je moral bistveno bolj za ta uspeh potruditi v prvi vožnji, saj je očeta Zdravka Ramšaka prehitel za manj kot pol sekunde, medtem ko je bila razlika v drugi vožnji večja. Na tretjo stopničko se je uvrstil Patrik Schiulaz, sicer z enakim številom točko kot četrtouvrščeni Silvano Mladovan, a boljšo uvrstitvijo v drugi vožnji.

Na promocijski dirki minimoto promo je tokrat nastopilo sedem otrok, ki že nekaj časa sodelujejo v minimoto šolah ter marljivo nabirajo dirkaško znanje na treningih. Vsi so pokazali veliko poguma in se jim je dirka zagotovo lepo vtisnila v spomin. Zaradi istočasne izvedbe dirke evropskega prvenstva za mini cestno hitrostni motociklizem, tokratna dirka ni veljala za kategoriji minimoto open in mini gp.

Dirka je potekala po planu, bilo ni nobenega padca, borbe za najvišja mesta pa v posameznih dirkah zelo napete, zato smo z izvedbo dirke zelo zadovoljni,

je po zaključku tekmovanj povedal Marino Štok, sicer direktor dirke v Vrbini pri Krškem.

Ključne besede


supermotominimotoskuterdržavno prvenstvoMarino Štokpokalno prvenstvoAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

25

Priljubljenost članka

25

Shrani

Delite s prijatelji