Na Dan slovenskega športa trenirajmo s slovenskimi motošportniki in kartisti

AMZS vabi, da ob Dnevu slovenskega športa, ki bo 23. septembra 2020, trenirate s slovenskimi motošportniki in kartisti. In se preizkusite v spletni dirki na stezi AMZS Vransko.


AMZS, nacionalna športna zveza za motošport in karting, se pridružuje pobudi Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, da se s prazničnim dnevom slovenskega športa poveča zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti:

Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. Naj bo Dan slovenskega športa čas za šport. Praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije.

#DanSlovenskegaSporta
Ob Dnevu slovenskega športa AMZS organizira tudi spletno karting dirko na stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Predkvalifikacije so se začele danes in bodo trajale do srede, 23. septembra 2020, do 12. ure. Finale bo nato zvečer ob 20. uri s prenosom v živo prek Twitcha in Facebooka.

Treniraj z Janom Pancarjem, s Klemnom Gerčarjem, Sašem Kragljem ter z drugimi slovenskimi motošportniki in kartisti

AMZS je skupaj s svojimi motošportniki in kartisti v času epidemije novega koronavirusa na svojih digitalnih kanalih objavljal video nasvete za trening v »domači telovadnici«. Športniki so pripravili nekaj vaj, s katerimi lahko vsak dan v letu skrbimo za telesno pripravljenost ter dobro počutje. Te vaje so oziroma bodo še posebej dobrodošle v zimskem času, ko je manj možnosti za zunanjo vadbo. 

Video: #TreniramDoma z Janom Pancarjem

Video: #TreniramDoma s Klemnom Gerčarjem

Video: #TreniramDoma s Sašem Kragljem

Video: #TreniramDoma s Katjo Pivk

Video: #TreniramDoma s Severinom Sajevcem

Video: #TreniramDoma z Jako Peklajem

Video: #TreniramDoma z bratoma Krševan

Video: #TreniramDoma z Diegom Celinom

Video: #TreniramDoma z Juretom Šavcem

Ob Dnevu slovenskega športa poklon slovenskim športnikom

V AMZS se ob Dnevu slovenskega športa z veseljem spominjamo uspehov vseh slovenskih športnikov, s prav posebnim zadovoljstvom pa obujamo spomine na dosežke naših voznikov. Prepričani smo, da športni uspehi prispevajo h krepitvi narodove identitete in samozavesti, nas združujejo in povezujejo. Športniki nam tudi znova in znova vračajo vero, da lahko osvojimo še tako visoko zastavljene cilje. To je še zlasti pomembno za mlade, ki svoje idole najdejo tudi v športnih asih. Prizadevali si bomo, da bomo še naprej soustvarjali okolje, v katerem se bodo lahko razvijali mladi nadarjeni športniki, in da bodo slovenske zastave ponosno vihrale tudi ob vrhunskih rezultatih slovenskega motošporta in kartinga,

je ob bližajočem se premiernem Dnevu slovenskega športa povedal Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije. 

Najpomembnejši mejniki slovenskega motošporta

Video: 110 let avto-moto športa na Slovenskem

Video: Stoletnica prve motociklistične dirke na Slovenskem

Državni zbor je 18. junija 2020 sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih z uvedbo novega praznika, s katerim je 23. september posvetil slovenskemu športu – Dan slovenskega šport je praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije.

Ključne besede


zdravjeAnton BreznikKlemen GerčarJan PancarKatja PivkOKSSašo KrageljJaka PeklajSeverin SajevecEnej KrševanTian Krševankoronavirus#TreniramDomaDiego CelinJure ŠavcDan slovenskega športavirtualni karting

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji