Vozniki triala zadnjič letos za točke državnega prvenstva

V Idriji bo sklepna preizkušnja sezone za državno prvenstvo v trialu.


V nedeljo 27. septembra 2020 bo v Idriji AMTK Koper organiziral tretjo in hkrati zadnjo preizkušnjo sezone za državno prvenstvo za voznike triala. Dirka bo potekala v Idriji na progi Karbidovka, ki je dobila ime po rudarski svetilki, rudarstvo pa je v preteklosti močno zaznamovalo okolje, v katerem bo potekalo tekmovanje. Format preizkušnje je podoben prvima dvema, ki sta bili v Lukovici in na Vranskem, vseeno pa ima nekaj specifičnosti. 

Celotna zasnova proge in posameznih sekcij je postavjena v naravno okolje, brez umetno dodanih elementov, kar je zelo pogodu tudi tekmovalcem. Pridobili smo vsa dovoljenja, ki so potrebna za postavitev proge v naravi in tako pripeljali nekaj unikatnega v tekmovanje. Sekcij pa je tokrat samo šest, kar je po ena manj kot v Lukovici in na Vranskem, 

je povedal Erik Logar, vodja prireditve na progi Karbidovka. Kljub sekciji manj za vožnjo, pa ni pričakovati, da bo manjkalo zanimivih situacij na postavljenih stezah pri premagovanju naravnih ovir.

Favoriti bodo morali biti pazljivi

Glavni favoriti imajo sicer po prvih dveh preizkušnjah lepo prednost, a ob kakšnem nespretnem ali nesrečnem zapletu, lahko še vedno pride do sprememb v lovu na naslove državnih prvakov. V kategoriji T1 najbolje kaže Damjanu Maxu Zorku (AMD Lukovica), Srečku Tonjku (AMD Lukovica) pa v kategoriji T2. Robert Šušnjara (AMD Lukovica) vodii v kategoriji T3 pred mladim upom Lovrom Setnikarjem (AMD Lukovica). V najprestižnejši kategoriji za ženske GP W je suverena in prepričljivo prva Lucija Sajevec (AMD Lukovica), ki niti nima resne konkurentke. V kategoriji GP pa je najboljši Severin Sajevec (AMD Lukovica), čim bolj pa se mu skuša približati klubski kolega Ali Al Hiasat.

Lucija (na motorju) in Severin Sajevec (št. 1) sta na prvih mestih v svojih kategorijah.

Marsikaj bo odvisno tudi od vremenskih razmer, ki lahko pošteno zmešajo štrene. Na tekmovalni dan so namreč možne padavine in spolzke steze ter ovire bi lahko morda spremenile razmerja moči ter poskrbeti za še bolj zanimiv in napet razplet zadnje dirke državnega prvenstva v sezoni.

Ključne besede


trialLucija SajevecErik Logardržavno prvenstvoSeverin SajevecDamjan Max ZorkoSrečko TonjkoRobert ŠušnjaraAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji