Pred zadnjima speedway dirkama sezone za svetovno prvenstvo

Poljski Torun bo prizorišče zadnjih dveh preizkušenj svetovnega prvenstva v speedwayu, na katerih bo skušal čimboljši rezultat vknjižiti tudi Matej Žagar.


Sezona svetovnega prvenstva v speedwayu se bo iztekla s preizkušnjama, ki sta na sporedu v petek 2. in soboto 3. oktobra 2020 v Torunu na Poljskem. Matej Žagar, ki Slovenijo v najvišjem rangu tekmovanja v speedwayu zastopa z licenco AMZS, je po šestih od skupno osmih preizkušenj v generalni razvrstitvi na 11. mestu. Avtomatsko si mesta med speedway elito v naslednji sezoni zagotovi le prva šesterica v skupnem seštevku in zanjo Žagar nima več možnosti. A je kljub temu miren, saj si je vozovnico zagotovil v avgustovskih kvalifikacijah v Goričanu, ki jih je dobil, in ga bomo tudi v naslednji sezoni lahko spremljali med najboljšimi speedway vozniki sveta. Zato bosta zanj zadnji dve dirki na stadionu Marian Rose MotoArena zgolj formalnost, zagotovo pa se bo maksimalno potrudil, da med najboljšimi speedway vozniki sveta popravi vtis, s katerim v tej sezoni zagotovo ne more biti zadovoljen, saj se je le enkrat prebil v polfinale. To mu je uspelo na tretji dirki v sezoni, ki je bila v Gorzowu. Žagar se je popolnoma osredotočil na zadnji dve preizkušnji, saj je izpustil tudi nedavno dirko državnega prvenstva v Krškem ter tako po osemnajstih letih zapored naslov prepustil Maticu Ivačiču. V boju za svetovnega prvaka je v najboljšem položaju branilec naslova Bartosz Zmarzlik, ki ima sedem točk prednosti pred pred Fredrikom Lindgrenom (Šve), tretji Tai Woffinden (VB) pa jih ima deset manj od Poljaka, ostali pa zaostajajo bistveno več in se bodo težko vmešali v boj za prvo mesto, četudi je na voljo še zelo lep kupček točk.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji