Tretja dirka državnega prvenstva v cross countryju

V soboto 10. oktobra je na progi Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu potekela tretja dirka državnega prvenstva v cross countryju.


MZS, organizator tretje letošnje preizkušnje za državno prvenstvo v cross countryju, se je soočil z zahtevno pripravo na dirko, saj skoraj do zadnjega ni vedel, ali bo zaradi ukrepov vlade Republike Slovenije in priporočil NIJZ uspel dobiti zeleno luč za izvedbo prireditve. Na srečo se je vse izšlo in preizkušenj v sedemnajstih različnih kategorijah so se udeležili tudi tekmovalci iz tujine, skupno jih je bilo kar 232.

Zahtevna proga poskrbela za skrajšanje voženj

Sobota je na srečo postregla z lepim vremenom in prvi so se se na progi znašli štirikolesniki. Ti so progo "uvozili" za najmlajše, ki so se nato pomerili v kategorijah Enduro 65 in 85. V teh dveh razredih vozniki niso imeli sekcij v gozdu, kjer je bilo zanje premehko in bo jim zaradi dežja v preteklih dneh namočena podlaga povzročala preveč težav pri vožnji. Tretji so štartali v kategorijah Bronze in Ladies. Enourni boj z zahtevno progo, ki je potekala tudi čez nevarne korenine, je pokazal, kako težka je preizkušnja, saj so se nekateri v cilj pripeljali z zadnjimi močmi in popolnoma izmučeni. Razmere na progi so bile namreč z vsakim krogom težje in 60 minut vožnje, ki včasih mine kar prehitro, se je tokrat za posameznike zdelo cela večnost. Problemi, ki so se pokazali zaradi težke proge, ki so nekatere tekmovalce prisilili, da so predčasno končali dirko vsled utrujenosti ali težav z motorjem, so organizatorja vodili v skrajšanje četrte in pete vožnje dneva. Zadnja vožnja je trajala le 90 namesto običajnih 120 minut. Zmage v njej se je veselil domači matador Toni Mulec. Zmagovalce po posameznih kategorijah si lahko ogledate na tej povezavi.

Ključne besede


cross countrydržavno prvenstvodržavno prvenstvo v cross countryju

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji