Šorn tretji na dirki z e-kolesi

Italijanski Boves je gostil dirko svetovnega pokala z e-kolesi. Slovenijo z licenco AMZS zastopal Mitja Šorn.


Potem, ko je lani na premierni dirki svetovnega pokala z e-kolesi v Imoli nepričakovano zmagal Anže Svetek, je tokrat slovensko e-kolesarsko srenjo z imenitnim rezultatom razveselil Mitja Šorn.

Šornu je v prvi vožnji kazalo zelo dobro.

Član RP Moto, motokros kluba je namreč v nedeljo 18. oktobra 2020 v Bovesu v Italiji vozil preizkušnjo svetovnega pokala v razredu EX Proto, ki dovoljuje uporabo motorjev z močjo med 500 in 5000 vati, maksimalno hitrostjo 45 km/h in največjo dovoljeno težo kolesa 60 kg. Na lepo pripravljeni progi in v lepem ter za tovrstno tekmovanje zelo primernem vremenu je Šorn osvojil skupno izvrstno tretje mesto.

Šorn v "akciji".

V prvi vožnji je kar nekaj časa vodil, nato pa mu jo je zagodla mehanska okvara, zaradi katere je pristal na tretjem mestu in mu je preprečila tudi nastop v drugi vožnji. Zmagal je sicer Francoz Gaylord Soldevila, pred Italijanom Riccardom Boschijem. Šornu je šlo dan prej še bolje, saj je celo zmagal na dirki italijanskega prvenstva v tej kategoriji.

Zmagovalec Soldevila (v sredini) pozdravlja Šorna (desno), drugi je bil Boschi (levo).

Ključne besede


AMZSelektrično koloAnže Sveteke-bikelicencasvetovni pokalMitja ŠornEX Proto

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji