Etien Kantar Božič iz minimota odhaja na cestno hitrostne dirke

Mladi motošportnik, ki je do sedaj uspešno tekmoval v minimotu, bo v naslednji sezoni tekmoval v cestno hitrostnem motociklizmu.


Etien Kantar Božič je v slovenskem motošportu kljub mladosti, saj ima šele 12 let, že pustil zelo močan odtis. V relativno kratki sedemletni karieri se je dvakrat okitil z naslovom državnega prvaka v kategoriji minimoto otroci, ob njegovem imenu pa sta zapisana tudi po dva naslova podprvaka v tej kategoriji. Dvakrat je sezono v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo sklenil na drugem mestu tudi v razredu minimoto open, nazadnje letos. Septembra letos se je zelo dobro odrezal tudi na evropskem prvenstvu v italijanski Adrii, kjer je osvojil 6. mesto. Pohvali se lahko še z izkušnjami iz italijanskih prvenstev, v katerih je slovenske barve z licenco AMZS branil v tekmovanjih CIV in Trofeo Marco Simoncelli.

Etien Kantar Božič pogleduje k novim izzivom v karieri.

A zdaj je napočil čas, da poglavje v minimotu konča ter pogumno vstopi v svet cestno hitrostnega motociklizma. Fizično pripravljenost in tekmovalni adrenalin bo v naslednjem letu sproščal na motorju Yamaha R3 s prostornino 300 ccm. V letu 2021 bo osredotočen predvsem na prvenstvo Alpe Adria, in sicer na kategorijo SSP 300.

Etien zadovoljno pozira z novim motorjem.

Ključne besede


AMZSminimotoAlpe Adriaevropsko prvenstvoEtien Kantar BožičlicencaSSP 300

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

84

Priljubljenost članka

84

Shrani

Delite s prijatelji