Tim Gajser četrti v izboru Športnika leta 2020 v Sloveniji

Društvo športnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije razglasilo najboljše športnike v letu 2020. Med moškimi je Tim Gajser pristal na četrtem mestu.


Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je triinpetdesetič podelilo nagrade za najboljše slovenske športnike. Člani DŠNS so z glasovi za najboljšega športnika Slovenija v letu 2020 razglaslili kolesarja Primoža Rogliča. Drugi je bil prav tako kolesar Tadej Pogačar, tretji košarkar Luka Dončič, na četrto mesto pa so člani društva z glasovi postavili Tima Gajserja, motokrosista in aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP, ki na dirkah najvišje mednarodne ravni vozi z licenco AMZS. V ženski konkurenci je laskavi naziv športnice leta pripadel smučarski tekačici Anamariji Lampič. Med ekipami so člani DŠNS na prvo mesto postavili moško rokometno reprezentanco Slovenije, najbolj obetavna športna osebnost leta pa je atlet, metalec diska Kristijan Čeh. Podelitev priznanj je zaradi epidemije koronavirusne bolezni covid-19 tokrat potekala drugače kot običajno, ko smo jo bili vajeni z gala prireditvijo v Cankarjevem domu. Izvedli so jo v studiu RTV Slovenija, vsi dobitniki priznanj pa so se javljali na daljavo s pomočjo računalniških povezav.

Ključne besede


AMZSTim Gajseršportnik letamotokrosOlimpijski komite SlovenijelicencaDŠNS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji