Koledar dirk svetovnega prvenstva v motokrosu ponovno spremenjen

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) mrzlično išče termine za izvedbo dirk svetovnega prvenstva. Koledar je močno spemenjen zaradi epidemije koronavirusa.


Po uvodnih dveh dirkah svetovnega prvenstva v motokrosu, v katerem Tim Gajser vozi z licenco AMZS in v razredu MXGP brani naslov svetovnega prvaka, Jan Pancar pa nastopa v razredu MX2, se je koledar preizkušenj zaradi pandemije koronavirusa spet spremenil. Po novem se bo tekmovanje nadaljevalo šele 7. junija 2020 z dirko za Veliko nagrado Rusije v Orljonoku. To pomeni, da sta prestavljeni tudi dirki za VN Italije in VN Nemčije, ki sta bili predvideni 17. oziroma 24. maja 2020. Dirko v Maggioru v provinci Novara bodo izvedli 5. julija 2020, preizkušnjo v nemškem Teutschenthalu pa 9. avgusta 2020, če bo seveda to mogoče in bodo to dovoljevali varnostni razlogi.

Spremembe datumov dirk so bile sprejete vsled varnostnih razlogov zaradi pandemije koronavirusa v soglasju z dirkači, moštvi, tehničnim osebjem, navijači, promotorjem prvenstva Infront Motor Racingom in seveda lokalnimi organizatorji, ki imajo popolno podporo tudi pri mednarodni motociklistični zvezi (FIM) in FIM Evropa. Vsem vpletenim se akterji zahvaljujejo za razumevanje v upanju, da se pričujoče težav čimprej odpravijo ter da se življenje kmalu spet vrne v stare tirnice.

Ključne besede


MXGPTim GajserJan PancarFIMMX2svetovno prvenstvo v motokrosuFIM Europe

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji