V Slovenji vasi opravili tretjo dirko sezone državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu

Steza v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi je bila v nedeljo 3. julija prizorišče tretje dirke državnega prvenstva Slovenije za voznike in voznice z licencami AMZS v minimotu, minigp-ju in za skuteriste, v supermotu pa so se merili za pokalno prvenstvo Slovenije.


Oglas
Oglas

Poropat dvakrat pred Maverjem Guštinom

Najtesnejši je bil razplet obeh voženj kategorije minimoto open. Zmagal je sicer Jan Poropat (Minimoto klub obala racing), a je imel obilo dela. S Tadejem Maverjem Guštinom (AMD Divača) sta se večkrat izmenjala v vodstvu, a izkušeni Poropat je uspel obe vožnji končati zmagovito. Tokrat je zelo dobro nastopil tudi Andraž Osenk Drčar (GAS Vrtejba), saj je ob vožnji držal stik s Poropatom in Maverjem Guštinom ter na koncu osvojil tretje mesto.

Jan Poropat je slavil zmagi v obeh vožnjah in prevzel vodstvo v skupnem seštevku državnega prvenstva v razredu minimoto open.

Mlajši Krševan nepremagljiv

Med vozniki razreda minigp 10 je obe vožnji suvereno dobil Tian Krševan (GAS Vrtejba), tesnejši pa je bil boj za drugo mesto. V prvi vožnji je to pripadlo Eneju Krševanu (GAS Vrtejba), ki je imel težave na štartu, a je kasneje zaostanek nadoknadil. Manj sreče je imel starejši od bratov Krševan v drugi vožnji, saj mu je na štartu odpovedal motor in je zato odstopil. Za mesta na zmagovalnem odru so se tako potegovali Nejo Habjan, Nejc Petrič (oba GAS Vrtejba) in Tristan Rupelli (Nenneli 69). Slednji je v prvi vožnji sicer odstopil, drugo pa končal na tretjem mestu, in sicer le 7 tisočink sekunde pred Petričem, ki kljub temu ni ostal nezadovoljen. Četrto mesto v tej vožnji je namreč zadostovalo za uvrstitev na skupno tretje mesto na dirki, saj je bil v prvi vožnji tretji. Drugo vožnjo je zaznamoval tudi Habjan, ki je že v prvem krogu izgubil nekaj časa zaradi padca, zatem pa z zelo hitro vožnjo lovil tekmece in se prav v zadnjem krogu uspel prebiti do drugega mesta, kar je bilo dovolj za skupno drugo mesto na dirki.

Štart razreda minigp 10. Dirko je z zmagama v obeh vožnjah dobil Tian Krševan.

Petriča brata Komel nista uspela prehiteti

Petrič je odlično nastopil tudi v razredu minimoto otroci 2, saj je z zmagama v obeh vožnjah dosegel tudi skupno zmago na dirki. Še posebej zanimiva je bila prve vožnja, saj sta mu brata Tai in Tim Komel (oba GAS Vrtejba) tesno sledila. Najprej je napadal Tai, nato pa še Tim, vendar njuna napada nista obrodila sadov. Komela sta celo padla, a sta vožnjo vseeno končala na drugem in tretjem mestu. Enak vrstni red je bil tudi v drugi vožnji, ki pa je bila malce manj razburljiva.

Tim Komel se je trudil po najboljših močeh, a tokrat sta bila od njega hitrejša tako brat Tai kot zmagovalec Nejc Petrič.

Podpečan Vehovec suveren

Vozniki GAS Vrtejbe so prevladovali tudi v razredu minimoto otroci 1, saj so osvojili prva tri mesta v obeh vožnjah in v skupni razvrstitvi. Najhitrejši je bil Nik Podpečan Vehovec, drugo mesto je osvojil Jakob Štiftar in tretje pa Liam Ostrožnik (vsi GAS Vrtejba). Za točke državnega prvenstva se je točkoval tudi razred skuter 70, v katerem pa je vozil tokrat samo Andrej Zalovič Filipič (AMTK Koper), ki je odpeljal eno vožnjo in osvojil petindvajset točk za državno prvenstvo.

Nik Podpečan Vehovec si je zanesljivo privozil zmagi v obeh vožnjah in novih petdeset točk na dirki.

Zmaga Murovcu

Za točke pokalnega tekmovanja so se pomerili vozniki razreda supermoto. Samo Murovec (GAS Vrtejba) je v prvi vožnji uspel dobro unovčiti najboljši štartni položaj, ki si ga je privozil z najhitrejšim časom kvalifikacij, saj je ugnal vse tekmece. Delo mu je olajšal tudi Tržačan Fabrizio Valenta (Moto club WAFNA), ki je padel, ko je vozil na drugem mestu. V cilj je drugi pripeljal Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten), a zaradi nepravilnosti na štartu prejel 15 sekund kazni, kar ga je potisnilo na tretje mesto, na drugo pa je napredoval Matija Srnel (GAS Vrtejba). V drugi vožnji sta se za zmago borila Valenta in Murovec. Razlika med voznikoma je bila minimalna, a na koncu se je zmage veselil Valenta, Murovec pa je bil skupni zmagovalec dirke. Valenta je osvojil skupno drugo mesto, Srnel pa je bil tretji tako v drugi vožnji kot tudi skupno.

Samo Murovec (990) je bil tokrat boljši kot Fabrizio Valenta (4).

Ponovno smo lahko videli zanimive dirke. Še najbolj nas veseli, da je na štartu veliko mladih tekmovalcev. In pa seveda to, da vsi tekmovalci dirko zapuščajo brez poškodb,

je zadovoljen kratko strnil misli po koncu tekmovanja Uroš Langerholc, predsednik AMD Ptuj, ki je organiziralo tokratno dirko. Zdaj sledi poletni premor, v katerem se bodo nekateri vozniki udeležili dirke evropskega prvenstva, ki bo v začetku avgusta v Assnu na Nizozemskem.

Oglas
Oglas

Četrta od skupno petih načrtovanih dirk državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje bo v nedeljo, 28. julija 2022. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem jo bodo organizirali člani AMD Domžale.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicencaminigppokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji