Ivačič in Škorja v soboto v Nagyhalaszu, Cerjak v Liberecu

V soboto, 9. julija 2022, bo Nagyhalasz na Madžarskem prizorišče kvalifikacijske dirke evropskega prvenstva v speedwayu za pare.

Matic Ivačič bo želel v Nagyhalaszu vknjižiti čim več prvih mest.
Matic Ivačič bo želel v Nagyhalaszu vknjižiti čim več prvih mest.

Matic Ivačič in Nick Škorja bosta z licencama AMZS v soboto na Madžarskem branila barve Slovenije na kvalifikacijski dirki evropskega prvenstva v speedwayu za pare. V konkurenci parov iz še šestih držav oziroma tekmovalcev iz Latvije, Finske, Poljske, Češke, Ukrajine in Madžarske bosta slovenska voznika skušala iztržiti čim več ter se prebiti v finale. 

Oglas
Oglas

Druga skupina bo vozila kvalifikacijsko preizkušnjo 23. julija 2022 v Franciji na ovalu Grisiere v Maconu, ki se nahaja severno od Lyona. Iz vsake skupine v finale, ki bo zadnjo avgustovsko soboto na Danskem, vodijo prva tri mesta.

Ivačič in Škorja sta v dobri formi, čeprav ju je na uvodni dirki državnega prvenstva Slovenije zadnjo junijsko soboto na progi v Petišovcih presenetil in za seboj pustil mladi Anže Grmek. Tokrat bodo zelo pomembne tudi izkušnje, te pa v ostri mednarodni konkurenci nemalokrat lahko prinesejo odločilno prednost. Tako Ivačič kot Škorja tekmece dobro poznata, zato se zavedata, da bo vsaka vožnja v lovu na eno od prvih treh mest lahko odločilna. Prva vožnja za točke na 300 metrov dolgi stezi v Nagyhalaszsu, ki jo oba Slovenca zelo dobro poznata iz nešteto drugih speedway bitk, bo na sporedu ob 15. uri in 15 minut.

Nick Škorja bo z Maticem Ivačičem na Madžarskem tvoril slovenski par v kvalifikacijah za finale evropskega prvenstva parov v speedwayu.

Finale evropskega prvenstva v speedwayu za pare bo v soboto, 27. avgusta 2022, na progi v Slangerupu, ki se nahaja približno 40 kilometrov severozahodno od centra Kobenhavna.

V Liberecu na Češkem se bo prav tako v soboto, 9. julija 2022, za vstop v finale mladinskega evropskega prvenstva v speedwayu za motorje s prostornino do 250 kubičnih centimetrov potegoval tudi Sven Cerjak. Mladi član AMD Krško bo nastopil v drugi kvalifikacijski skupini s številko 3. Če se mu bo uspelo prebiti med prvih osem, potem ga v nedeljo, 10. julija 2022, na stadionu Plocha draha Liberec v Starih Pavlovicah od 15. ure in 15  minut čakajo še finalne vožnje s tekmeci za najboljšega mladega voznika speedwaya v Evropi na 250 kubičnih motorjih.

Oglas
Oglas

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwayevropsko prvenstvokvalifikacijelicencaSven Cerjak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji