Maks Mausser odličen tretji na dirki EMX 85 v Italiji

Minuli vikend je bila v Italiji druga od štirih dirk evropskega prvenstva vzhodnoevropske cone EMX 65 in EMX 85 v motokrosu. Na dirki so nastopili trije Slovenci: Maks Mausser (AMD Feroda) in Matevž Robek (MK Fire Group) v kategoriji EMX 85 ter Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični) v kategoriji EMX 65.


Podobno kot na prvi dirki v Brežicah, se je tudi v Italiji izkazal Maks Mausser, ki je v močni konkurenci osvojil odlično tretje mesto. »Upal sem, da bom ponovil rezultat s prve dirke v Brežicah. Vse se je poklopilo, bil sem dobro razpoložen, motor je zdržal in zelo sem vesel tega rezultata. Predvsem pa sem vesel dejstva, da sta mi uspeli dve dobri vožnji,« je po dirki razložil trinajstletni Trboveljčan, ki se je po dveh uspešnih preizkušnjah v skupnem seštevku povzpel na vrh razpredelnice.

Prvi dve mesti na dirki sta osvojila domačina Kevin Cristino in Andrea Facca. Matevž Robek je dirko zaključil na sedemnajstem mestu. V prvi vožnji je bil osemnajsti, v drugi pa štirinajsti. Mausser ima v skupnem seštevku trenutno točko prednosti pred Italijanom Kevinom Cristino. 

V kategoriji EMX 65 je tekmoval devetletni Jaka Peklaj, ki je osvojil dvaindvajseto in šestindvajseto mesto in se ni vpisal med dobitnike točk. VSI REZULTATI

Do konca conskega dela evropskega prvenstva sta še dirki v Sloveniji in na Portugalskem, finale pa bo konec julija na Češkem.

Naslednja dirka bo ponovno v Sloveniji, 28. in 29. maja na radizelski progi v organizaciji AMD Orehova vas.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji