Nik Prunk v Portimau meri na finale

Po obetavnem ognjenem krstu na uvodni dirki CIK-FIA Academy Trophy v francoskem Essayu, je mladi slovenski kartist Nik Prunk odločen, da se mu ta konec tedna na dirki v Portimau uspe uvrstiti v finale.


Mladi Koprčan se je na uvodni dirki v Franciji izkazal s skupnim 35. mestom, nastop v finalu se mu je izmuznil le za eno mesto. Potem, ko je na uvodnih treningih presenetil s spodbudnimi uvrstitvami, so bile spremenljive vremenske razmere in pomanjkanje izkušenj glavna razloga za ponesrečene kvalifikacije v Franciji.

Nadaljevanje v izločilnih vožnjah je bilo obetavno, a preboj iz ozadja je v tako ostri konkurenci praktično nemogoč, zato si je uvrstitev v finale skušal privoziti skozi repasaž. Nekaj časa je bil zelo dobro na poti, da se uvrsti med štiriintrideset najboljših, a mu je tako željeno uvrstitev v finalno dirko odnesla nespametna napaka sotekmovalca iz Jordanije, ki je dva ovinka pred koncem dirke povzročil nesrečo in iz dirke izločil tudi Prunka.

Nedvomno je potrebno upoštevati dejstvo, da se je Prunk prvič znašel v tako močni konkurenci, na dirki v Franciji je tudi prvič stopil v stik z opremo, ki je na voljo tekmovalcem v omenjenem tekmovanju. 

Po rahlem razočaranju na uvodni dirki v Franciji, se je ekipa, ki jo na tekmovanjih Academy Trophy vodi Domen Jerančič, odločila za priprave v sosednji Italiji v tekmovanju ROK Cup. Nove izkušnje so nedvomno pripomogle k temu, da bo že ta konec tedna v Portimau nastopil bolje pripravljen na naslednnji izziv - uvrstitev v finale. Nedvomno cilj, ki bi slovenski karting in matično zvezo AMZS znova postavil na zemljevid sveta.

Tudi tokrat bo konkurenca izjemna, saj bo na štartu kar enainpetdeset voznikov iz devetintridesetih držav. Prvi treningi so na sporedu že danes, v soboto se bodo tekmovalci podali v kvalifikacije in izločilne dirke za uvrstitev v finale, nedelja pa bo rezervirana za polfinale in finale.

Rezultate dirke je možno spremljati na spletni strani www.cikfia.com, medtem ko si dirko lahko v nedeljo v živo lahko ogledate tudi v televizijskem prenosu na spletni strani www.cikfia.tv. Posnetek dirke bo prihodnji teden predvajala televizijska postaja Motors TV.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji