Razburljiv vikend v Virovitici

V Virovitici na Hrvaškem je bila tretja dirka državnega prvenstva Slovenije v panogah skuter, minimoto in ohvale.


Na zelo drseči progi je med skuteristi v najmočnejšem razredu 70 v obeh vožnjah zanesljivo zmagal Aleš Rakun (AMD Gorica) in tako še povečal prednost v skupnem seštevku prvenstva. Na drugo mesto se je uvrstil Andrej Ramšak (AMD Orjaki), tretji pa je bil Silvano Mladovan (MK Veteran).

V razredu skuter sport je bil nepremagljiv Nejc Šipek (AMD Orjaki) in je prav tako zmagal v obeh vožnjah. Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) je z dvema drugima mestoma prevzel vodstvo v skupnem seštevku tega razreda, dve tretji mesti pa je osvojil Jernej Žajdela (AMD Domžale), ki je predvsem v prvi vožnji tesno sledil Kogovšku in razlika v cilju je med njima znašala le 0,6 sekunde.

 

Še manjša je bila razlika v prvi vožnji razreda minimoto open, ki se je pričela s padcem Eneja Logarja (AMD Brežice) in Jana Poropata (Minimotoklub obala racing) v prvem krogu. Oba sta z dirko nadaljevala, Logar je uspel razliko sicer zmanjšati, a v cilju je bil prvi Poropat, Logar pa je za njim zaostal za vsega 41 tisočink sekunde. V drugi vožnji je Logar izkoristil najboljši štartni položaj in vodil od štarta do cilja, Poropat pa se je v drugem delu dirke ukvarjal predvsem s težavami z obrabo gum. V obeh vožnjah je bil tretji Valter Poropat (Minimotoklub obala racing), v kategoriji otroci 1 pa je nastopil le Etien Kantar Božič (ŠKD GAS Vrtejba), a dokazal, da postaja vse hitrejši, saj je dosegel tretji najboljši čas kroga. V skupnem seštevku še vedno vodi Jan Poropat.

V kategoriji ohvale Jaka Gorjan ni pustil nobenih možnosti tekmecem in suvereno slavil v obeh vožnjah in še povečal prednost v skupnem seštevku. V prvi vožnji se je na drugo mesto uvrstil Alex Novak, tretji pa je bil Enej Krševan (vsi trije ŠKD GAS Vrtejba). V drugi vožnji pa je Novaku ugasnil motor in ker motorja ni bilo moč ponovno zagnati, je ostal brez uvrstitve.

Naslednja dirka bo že 21. avgusta in v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji