Finale DP za panoge minimoto, skuter in supermoto amater

Društvo ŠKD GAS Vrtejba bo v nedeljo, 2. oktobra priredilo finalno dirko državnega prvenstva za panoge minimoto, skuter ter amaterskega prvenstva v supermotu.


V kategoriji minimoto open se naslov državnega prvaka ponovno nasmiha Janu Poropatu (Minimoto klub obala Koper), ki mu letos v osmih vožnjah ni uspelo zmagati le dvakrat, ko je bil boljši Enej Logar (AMD Brežice), ki v seštevku prvenstva pred finalno dirko zaseda drugo mesto. 

V kategoriji Ohvale 110 je bilo letos bolj pestro, saj so se zvrstili trije različni zmagovalci. Po štirih dirkah je v vodstvu član domačega društva Jaka Gorjan (ŠKD GAS Vrtejba), na drugem mestu pa je s petnajstimi točkami zaostanka njegov klubski sotekmovalec Alex Novak

V državnem prvenstvu panoge skuter v kategoriji Skuter Sport se bosta za naslov državnega prvaka "udarila" Aleš Rakun in Nejc Kogovšek, oba člana ljubljanskega kluba AMD Orjaki, med tem ko v kategoriji Skuter 70 dirko pred koncem najbolje kaže primorskemu tekmovalcu Alešu Rakunu (AMD Gorica).

V supermoto prvenstvu amaterjev je Nejc Kržič zmagal na obeh dirkah. 

Dopoldne bodo na sporedu treningi, dirke se bodo začele ob 13:50.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji