Leon Pintar - dobitnik priznanja FIM Gold Meritum

Leon Pintar je dobitnik priznanja FIM Gold Meritum. Pintar, ki je zaradi bogate družinske moto tradicije v stiku z motocikli že od svojega rojstva, večino prostega časa preživi na motociklu in potuje po svetu.


FIM Rally je ena najbolj množičnih prireditev turističnega značaja v mednarodnem koledarju FIM. Odvija se pod okriljem mednarodne motociklistične zveze FIM, v okviru komisije za turizem (CTL), ki vsako leto podeli priznanja za udeležbe na relijih.

Motoristi se podajo iz različnih mest in držav proti skupnemu cilju. Število udeležencev se vsako leto giblje med 1500 in 3000, predstavniki prihajajo iz devetindvajsetih držav. Posameznik v okviru Rally-a lahko tekmuje za posebno priznanje "FIM MERITUM" za voznika ter "CO MERITUM" za sovoznika. Tovrstno priznanje že dolga leta prejemajo udeleženci različnih dežel, med njimi smo tudi Slovenci v okviru AMZS in AMD Tržič, ki se vsako leto odpravijo v drugo državo.

Vsako leto udeležencem potovanje v deželo prinese neskončno vtisov, med njimi so tudi rezultati, dosežki ekipe; za nekatere predstavlja udeležba le prevoženo pot, obisk dežele ter preizkus vzdržljivosti, za druge vrsto izkušenj ter absolutni uspeh. Do tega trenutka je bilo podeljeno posebno priznanje za 45 in več udeležb.

Fim Rally se odvija že vse od leta 1936, letošnji je bil na Slovaškem, naslednje leto bo na Švedskem.

V vseh letih se je tako nabralo ogromno prevoženih km, predvsem na potovanjih po vsej Evropi, ki so se odvijala v sklopu FIM rallyjev.

Dobitnik letošnjega priznanja trenutno živi v Belgiji. "Za prihodnost ostaja še veliko moto sanj in želja, zato navdiha nikakor ne bo zmanjkalo. Za vedno motorist!", je ob prejemu priznanja zadovoljno dodal Leon Pintar, ki mu je ob tem čestitala tudi ekipa AMZS-FIM Rally ekipa Slovenije, AMD Tržič.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

19

Priljubljenost članka

19

Shrani

Delite s prijatelji