Uspeh kartistov AMD Šlander na prvi dirki DP

V Čedadu, v Italiji, se je začelo državno prvenstvo v kartingu. Na prvi dirki sezone so največ zmag osvojili kartisti celjskega društva AMD Šlander in s tem napovedali boj za ubranitev naslova ekipnih prvakov.


Pogoji za dirko so bili idealni, saj je tekmovalce ves dan spremljalo toplno in sončno pomladno vreme. Temperatura pa je iz dirke v dirko naraščala. O neučakanosti kartistov pred prvo dirko priča podatek, da je bilo izrečenih tudi nekaj kazni za nepravilne štarte.

V kategoriji Rotax Micro Max je zmagal Mark Kastelic (AMD Šlander), ki je dobil obe vožnji in kvalifikacije, v kategoriji Rotax Mini Max pa se je zmage veselil njegov klubski sotekmovalec Mai Sadar.

 

V kategoriji Rotax Max Junior je Nik Štefančič z borbeno vožnjo speljal zmago Anžetu Dovjaku in poskrbel za veselje v AMD Hajdina, Anže Dovjak (AMD Šlander) pa je na svoj račun prišel v kategoriji Rotax Max, kjer je zmagal. Karim Greblo (AKK Sportstil) je postal zmagovalec kategorije KZ2, v kategoriji DD2 pa je na najvišji stopnički stal Jan Šlosar (AKK Sportstil).

Naslednja dirka za državno prvenstvo v kartingu bo 21. maja v Novem Marofu na Hrvaškem, še prej, 23. aprila pa se bodo kartisti na isti progi pomerili v pokalnem prvenstvu Sportstil.

Foto: Sebastjan PIVK

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji