V Vrtojbi praznični začetek nove sezone

Vrtojba je gostila uvodno dirko letošnjega državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto in ohvale, ter rekreativnega tekmovanja za oldtimer 50 GP in premierno tudi promocijskega tekmovanja otrok v minimotu.


Številni gledalci, ki so se v lepem vremenu zbrali ob progi društva GAS Vrtejba, so najtesnejši razplet videli v kategoriji ohvale 110, kjer sta se za zmago potegovala Jaka Gorjan in Alex Novak (oba ŠKD Gas Vrtejba). V prvi vožnji je bil uspešnejši Novak, a je Gorjan zaostal le 125 tisočink sekunde, kar je obljubljalo napet dvoboj tudi v drugem nastopu. In tako je tudi bilo, a le do padca Novaka, kar je Gorjan izkoristil v svoj prid in tako osvojil prvo letošnjo zmago. Na drugo mesto se je uvrstil še en član ŠKD GAS Vrtejba, Enej Krševan, Novak pa je osvojil skupno tretje mesto.

V razredu ohvale 160 je bil razred zase Italijan Daniel Da Lio in suvereno zmagal v obeh vožnjah. Je bil pa zato bolj za drugo mesto precej bolj izenačen, kar še posebej velja za drugo vožnjo, v kateri je voznike od drugega do četrtega mesta ločilo manj kot pol sekunde. Drugo mesto je osvojil Danijel Beltram (ŠKD GAS Vrtejba), tretje pa Enej Logar (AMD Brežice).

Razplet v kategoriji minimoto je krojila tehnična okvara motorja Jana Poropata (Minimoto klub Obala racing), ki je prvo dirko suvereno zmagal, tudi v drugi večji del vodil, a po okvari sklopke, sta se za zmago potegovala Valter Poropat (Minimoto klub Obala racing) in Gašper Lenko (AMD Kranj). V zadnjem krogu je sicer vodstvo prevzel Lenko in tudi zapeljal prvi skozi cilj, a zatem zaradi prehitevanja ob rumeni zastavi prejel časovni pribitek, kar je pomenilo zmago za Valterja Poropata. Lenko je osvojil skupno drugo mesto, na tretje pa se je uvrstil Jan Poropat. Dirko je zaznamoval tudi padec v prvem zavoju prve dirke, pri kateri sta se poškodovala povratnik Jani Medoš (AMD Orjaki) in mladi Etien Kantar Božič (ŠKD GAS Vrtejba). Slednji je bil z reševalnim vozilom preventivno odpeljal na bolnišnico Šempeter, kjer je tudi ostal na opazovanju.

V razredu skuter 70 je Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) na jutranjih treningih nakazal, da bo skušal resno ogroziti aktualnega prvaka Aleša Rakuna (Klub Irace Racing Team), a težave z zavorami so pomenile, da je Kogovšek izpustil kvalifikacije in posledično štartal iz zadnjega mesta. Rakun je tako brez večjih težav slavil v obeh vožnjah in dobro pričel pot ubranitve naslova prvaka. Na tretje mesto se je uvrstil Zdravko Ramšak (AMD Orjaki).

 

V pokalnem tekmovanju skuter sport je po odstopu Jerneja Žajdele (AMD Domžale) nastopil le Tomaž Ahčin (AMD Orjaki) in zmagal v obeh vožnjah. Brez konkurence je bil tudi Silvano Mladovan (MK Veteran) v rekreativnem tekmovanju skuter open. Več smole je imel Mladovan ob nastopu v kategoriji oldtimer 50 GP, saj je zaradi okvare odstopil že v prvi vožnji, v drugi pa sploh ni nastopil. V obeh vožnjah je zmago slavil Robert Mladovan, drugi je bil mladi Tom Kokalj, na tretje mesto pa se je uvrstil najstarejši udeleženec dirke, 84 letni Anton Mladovan (MK Veteran).

Veliko simpatij pa je bilo namenjenih sedmim fantom in enemu dekletu, ki so nastopili v okviru promocijskegga tekmovanja v minimotu za otroke, stare od 5 do 10 let. Za vse razen enega, je bil to prvi nastop na pravi dirki in njihovo prikazano znanje navdaja z optimizmom, da bomo v prihodnje ponovno spremljali več otrok na tovrstnih tekmovanjih.

Naslednja dirka bo 14. maja, prav tako v Vrtojbi.

Foto: ŠKD GAS Vrtejba

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji