Mačkovci pričakujejo najboljše slovenske motokrosiste

V nedeljo bo na motokros progi v Mačkovcih dirka za AMZS državno prvenstvo v motokrosu. Na atraktivni progi, ki s svojo konfiguracijo ponuja pogled kot v amfiteatru, se bodo v organizaciji AMD Štefan Kovač še petič v letošnji sezoni pomerili najboljši slovenski motokrosisti.


Razgibana steza, ki zaradi svoje deloma peščene podlage nudi izjemno dober oprijem, je običajno precej visoko na seznamu priljubljenih stez pri naših motokrosistih.

Pred dirko ostajata dve neznanki; ali je Tim Gajser dokončno okreval in bo nared za dirko, ter, ali lahko Luka Kutnar ponovno zmaga. To mu bodo skušali preprečiti ostali motokrosisti, ki jih ni na seznamu poškodovanih. Gajser tudi še dva dni pred dirko ni potrdil ali zanikal svoje udeležbe v Mačkovcih, saj je te dni še vedno opravljal terapije in od poškodbe še ni sedel na motor. »Stanje se iz dneva v dan izboljšuje. Tako jaz kot zdravniki in fizioterapevt smo presenečeni, kako hitro sem okreval. Počutim se že precej bolje, šele ko bom znova sedel na motor pa se bom odločil, če bom v nedeljo dirkal ali ne,« je povedal Gajser in dodal, da naslednja dirka svetovnega prvenstva, ki bo prihodnji vikend v Italiji, praktično ni več pod vprašajem. Makolčan je v državnem prvenstvu izpustil dve od štirih dirk in trenutno ni pri vrhu, glede na stanje s poškodbami, pa še nič ni izgubljeno.

V kategoriji MX2 med favorite sodi Jan Pancar, svojo priložnost pa bosta iskala tudi hitra mladinca Miha Bubnič in Miran Kovačič. Luka Milec je med sezono menjal znamko motorja in bo v Mačkovcih še bolj motiviran, da osvoji novo zmago in se približa Matevžu Robeku, ki je z odpeljano dirko več v vodstvu. Milec je na nedavni dirki evropskega prvenstva pokazal, da se na novem motorju dobro počuti.

Vodilni tekmovalec kategorije MX 85 Gal Hauptman, si je na zadnji dirki državnega prvenstva poškodoval koleno, zato v Mačkovcih ne bo tekmoval in je s tem drugo uvrščenemu Boru Brejcu že ponudil prevzem vodstva v prvenstvu. Za najtesnejše dvoboje letos skrbijo tekmovalci v kategoriji MX 65, kjer je stanje zelo izenačeno in je pred vsako dirko težko napovedati zmagovalca. Trenutno je v vodstvu Žiga Grebenc. Najmlajši motokrosisti, ki v kategoriji MX 50 tekmujejo za pokalno prvenstvo, bodo skušali premagati Miho Vrha, ki je letos prepričljivo najboljši. Poleg najmlajših, največ borbenosti pokažejo prav najstarejši motokrosisti. Borut Koščak in Bogomir Gajser sta tako letos nepremagana med veterani nad štirideset in veterani nad petdeset let.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2, bo na vrsti ob 13. uri.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji