Tim Gajser v Ameriki tik za stopničkami

Tim Gajser je bil na dirki svetovnega prvenstva na Floridi uvrščen tik za zmagovalnimi stopničkami, v seštevku dirke je osvojil četrto mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.


Gajser se je v Združene države Amerike odpravil skoraj teden dni pred dirko in je nekaj časa preživel z nekdanjim ameriškim zvezdnikom motokrosa, Rickijem Carmichaelom, s katerim sta opravila tudi skupni trening. Konec tedna so se motokrosisti začeli zbirati na prizorišču v Jacksonvillu, kjer so si prvič v živo ogledali progo, ki je nova v koledarju svetovnega prvenstva. Tim Gajser je bil v kvalifikacijah enajsti, najboljši startni položaj si je privozil Nizozemec Jeffrey Herlings.

Na startu so bili številni ameriški motokrosisti, ki pa so morali priznati premoč tekmovalcem iz Evrope. Gajser je prvo vožnjo začel odlično, vozil je na drugem mestu za Američanom Elijem Tomacom. Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli sta prihajala iz ozadja in sta prehitela Gajserja. Makolčan je prvo vožnjo zaključil na četrtem mestu. Na startu druge vožnje so se Gajserju načrti že kmalu podrli, saj je zapeljal s proge in vodilni motokrosisti so se odpeljali naprej. Vseeno se je boril do konca in napredoval je na sedmo mesto. V seštevku dirke je bil četrti.

Skupni zmagovalec dirke je bil po Cairolijevi napaki v drugi vožnji, Nizozemec Herlings. Cairoli je bil tretji, z drugim mestom pa je domače navijače razveselil Američan Eli Tomac. Cairoli je imel priložnost, da bi že ta vikend osvojil deveti naslov svetovnega prvaka. Toda račune mu je prekrižal Herlings, ki je bil v obeh vožnjah uvrščen pred njim. Boj za naslov svetovnega prvaka se zato seli na Herlingsov domač teren, v nizozemski Assen. Gajser se je v seštevku svetovnega prvenstva še utrdil na petem mestu.

Naslednja, predzadnja dirka svetovnega prvenstva bo že prihodnji vikend na Nizozemskem, kjer bo slovenska zasedba predstavnikov AMZS bolj pestra. Gajserju se bosta v elitni kategoriji pridružila brata Irt, poleg omenjene trojice pa bo na startu v Assnu tudi Timov oče Bogomir Gajser, ki bo odpeljal dirko svetovnega pokala za veterane.

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Eli Tomac (ZDA), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Antonio Cairoli (Ita), 4. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Helings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Eli Tomac (ZDA), … 7. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 47 točk, 2. Eli Tomac (ZDA) 45, 3. Antonio Cairoli (Ita) 42, 4. Tim Gajser (Slo) 32

Skupno v SP 17/19: 1. Antonio Cairoli (Ita) 673 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 577, 3. Gautier Paulin (Fra) 545, 4. Clement Desalle (Beli) 544, 5. Tim Gajser (Slo) 485, 43. Jernej Irt (Slo) 5

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji