Poškodba Tima Gajserja v Italiji

Motokrosisti so v Italiji odpeljali finalno dirko odprtega italijanskega prvenstva v motokrosu, ki se je že tradicionalno udeležijo številni predstavniki elitne lige svetovnega prvenstva, MXGP. V Mantovi je tekmoval tudi Tim Gajser, ki ima za sabo uspešno zimsko pripravljalno obdobje.


Žal pa se za Gajserja dirka, ki je služila predvsem za trening in zadnji preizkus pred začetkom svetovnega prvenstva, ni iztekla po načrtih. Po sicer zelo dobrem začetku, ko je uspešno sledil vodilnemu Italijanu Antoniu Cairoliju, ga je v drugi polovici dirke po skoku z velike višine pribilo k tlom, zato je z glavo močno udaril v krmilo motorja in nezavesten obležal na progi. Nesrečnega Gajserja so takoj odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico. Izkazalo se je, da je utrpel dvakratni zlom čeljusti.

»Ne morem dojeti, kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim. V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnišnici so poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral,« je povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser in dodal, da bo operacija trajala predvidoma tri ure. Po Gajserjevih besedah Tim drugih hujših poškodb k sreči ni utrpel, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Svetovno prvenstvo MXGP, na katerem naj bi z licenco AMZS, panožne nacionalne zveze za motošport in karting, tekmoval tudi Tim Gajser, se začne čez dva tedna v Argentini.

Več informacij bo sledilo v prihodnjih dneh.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosamzsAntonio CairoliBogomir Gajser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji