Špindler, Kutnar in Pernuševa zmagovalci prve dirke XC

Miha Špindler (Expert A), Luka Kutnar (XC Junior) in Katjuša Pernuš (XC Women) so zmagovalci prve dirke državnega prvenstva v cross countryju, ki je bila minulo soboto v Buzetu na Hrvaškem.


Letos v panogi cross country prvič poteka državno prvenstvo za dekleta. V enourni dirki je bila najhitrejša Katjuša Pernuš (AMD Radovljica), na drugo mesto se je uvrstila Tjaša Fifer (ŠD MyTeam Motocross).

Med člani je zmagal Miha Špindler (AMD Radovljica), ki je v dveurni dirki ugnal Tonija Mulca (MK Slovenj Gradec). Mulec mu je vztrjano sledil, vendar je bil Špindler na uvodu v novo sezono uspešnejši. Tretje mesto je v članski kategoriji zasedel njegov klubski sotekmovalec Ian Oskar Katanec (MK Slovenj Gradec).

 

Pestro je bilo tudi v mladinski kategoriji, kjer je s konkurenti suvereno opravil Luka Kutnar (MK Fire Group), sicer aktualni državni prvak v motokrosu. Za Kutnarjem sta se na stopničkah zvrstila Jaka Završan (AMD Trebnje) in novinec v prvenstvu, Ali Al Hiasat (MK Slovenj Gradec).

REZULTATI

Naslednja dirka državnega prvenstva v cross countryju bo v soboto, 26. maja v Žireh.

 

Foto: AMZS

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji