Jerman tretji na Slovaškem, Klemenc in Hudovernik do točk na EP

Motociklisti so na Slovaškem odpeljali prvo dirko mednarodnega prvenstva Alpe Adria, evropskega pokala Supersport 300 in državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


Marko Jerman tretji na dirki Alpe Adria

Trenutno najuspešnejši slovenski motociklist Marko Jerman (MD Depala vas) je tekmoval v prvenstvu Alpe Adria, v kategoriji Superstock 1000 in dosegel polovičen uspeh. Sobotno dirko je zaključil že kmalu po startu, saj je padel in odstopil. K sreči se pri tem ni huje poškodoval in v nedeljo je bil na startu druge dirke, ki jo je zaključil na odličnem tretjem mestu. Zmagal je češki motociklist Michal Filla.

REZULTATI

 

Bor Klemenc in Gašper Hudovernik do točk na dirki EP

Bor Klemenc (ŠD Inotherm) in Gašper Hudovernik (AMD Kranj) sta nastopila na dirkah mednarodnega prvenstva Alpe Adria in evropskega pokala, v kategoriji Supersport 300. V prvenstvu Alpe Adria je bil Klemenc v soboto dvanajsti, Hudovernik štirinajsti. V nedeljo je bil Klemenc mesto više na enajstem mestu, Hudovernik pa na šestnajstem.

Dirka je štela tudi za evropski pokal, kjer je letos konkurenca bistveno močnejša, kot v lanski, premierni sezoni. Klemenc je prvo dirko končal na enajstem mestu, v drugi je bil deseti. Hudovernik je bil v prvi dirki trinajsti, v drugi štirinajsti. Skupno je po dveh dirkah Klemenc deseti, Hudovernik pa na štirinajstem mestu. Trenutno je v vodstvu Portugalski motociklist Tomas Alonso.

Tekmovanje se bo konec meseca nadaljevalo na Poljskem.

REZULTATI AA

REZULTATI EP

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji