Motociklisti na Grobniku končno na novem asfaltu

Na dirkališču Grobnik bo konec tedna dirka evropskega pokala in mednarodnega prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu.


Motociklisti so letos le dočakali dolgo napovedano obnovo hrvaškega dirkališča, kjer redno trenirajo in se zelo veselijo prave dirke.

Na dirki za evropski pokal bo v kategoriji Supersport 300 tekmoval Bor Klemenc. Letos je tekmoval na štirih od skupno šestih dirk, ki so potekale na Slovaškem, Poljskem in Madžarskem, in je v seštevku evropskega pokala trenutno na štirinajstem mestu. Ta vikend bo tekmoval na progi, ki jo odlično pozna, saj je na njej opravil največ treningov. Prva dirka bo v soboto, druga bo sledila v nedeljo. Klemenc bo tekmoval tudi za točke mednarodnega prvenstva Alpe Adria, kjer zaseda trinajsto mesto. Dirko bo izpustil Gašper Hudovernik, ki je poškodovan.

V kategoriji Superstock 1000 naj bi z licenco AMZS tekmoval Marko Jerman, lastnik rekorda proge na Grobniku pred obnovo, a tudi njemu nastop preprečuje poškodba. Najhitrejši slovenski motociklist je sicer letos upravičeval svoj sloves - v skupnem seštevku mednarodnega prvenstva Alpe Adria je kljub izpuščenima dirkama na Poljskem, trenutno na visokem četrtem mestu. 

V kategoriji super bike bo z licenco AMZS nastopil David Božič.

Skupni seštevek Alpe Adria

Skupni seštevek EP

 

 

 

Ključne besede


Marko Jermancestno hitrostni motociklizemBor KlemencchdGrobnikGašper HudovernikDavid Božič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji