Organizatorji in slovenska voznika pred dirko za VN Slovenije v Krškem zelo optimistični

Na Stadionu Matije Gubca v Krškem bo prihodnjo soboto, 8. septembra 2018, dirka svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije. Na največjem motošportnem dogodku v Sloveniji bodo tekmovali štirje slovenski speedwayisti: Matej Žagar, Matic Ivačič, Nick Škorja in Denis Štojs.


Organizator dirke AMD Krško je danes v Ljubljani na novinarski konferenci v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije, krovno športno zvezo, predstavil potek zadnjih priprav pred poslastico, ki si jo bodo lahko ljubitelji speedwaya v Krškem ogledali že trinajstič v zgodovini svetovnih prvenstev. V letošnjem koledarju bo to osma od desetih dirk.

Na novinarski konferenci je zbrane najprej pozdravil predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik, ki je povedal:

AMD Krško je vedno slovel kot dober organizator, fantje zagotavljajo, da je vse nared. Letos smo se večkrat srečali, saj smo pri dirki partner, ne samo finančno, tudi vsebinsko. Organizatorju želim dobro dirko, čim več obiskovalcev, našim voznikom pa seveda dobre dosežke. Mislim, da lahko to upravičeno pričakujemo, saj Žagar na zadnjih dirkah dobro vozi.

Predsednik AMD Krško Gregor Žigante z optimizmom zre v naslednji konec tedna. »Poleg urejanja dokumentov in nabiranja finančnih sredstev smo imeli veliko dela z ureditvijo stadiona, boksov in okolice. Nekaj dela nas še čaka, na stadionu vsak dan delajo naši požrtvovalni prostovoljci,« je pojasnil Žigante in predstavil še spremljevalni program prireditve: »V soboto bo najprej žreb številk. Po sobotni dirki bo na sporedu koncert, že pred dirko pa bodo pred stadionom potekali razni dogodki. Pričakujemo zelo dobro dirko.« Ob koncu je predstavil še podrobnosti o pripravi proge, ki Mateju Žagarju ne ustreza najbolj. Organizator se bo seveda potrudil zagotoviti idealne tekmovalne razmere. 

Matej Žagar si želi zmage pred domačimi navijači, Matic Ivačič osvojiti čim več točk

Matej Žagar je stalni član svetovnega prvenstva v speedwayu in se v skupnem seštevku bori za uvrstitev med najboljših osem, kar bi za najuspešnejšega slovenskega speedwayista pomenilo vstopnico za tekmovanje v svetovnem prvenstvu tudi v naslednji sezoni. Trenutno je deveti, razlike med tekmovalci pa so minimalne. Žagarjev največji uspeh v Krškem je tretje mesto, ki ga je v sezoni 2005 dosegel kot voznik s posebnim povabilom, rezultat pa mu je odprl številna vrata za nadaljevanje kariere.

Petintridesetletni Ljubljančan si želi zmage, ki je do zdaj pred domačimi navijači še nima. V karieri je v svetovnem prvenstvu zmagal petkrat, vendar nikoli pred svojimi navijači, kar bi mu veliko pomenilo.

Ne želim si ustvarjati pritiska, zmagati ni lahko, imam pa seveda možnosti. Forma je dobra, popravil sem nekaj stvari in na motorju se počutim dobro. Vem, kaj moram narediti, da sem hiter, in to je ključ do uspeha. Želim si, da bo organizator pripravil dobro stezo.

Matej Žagar se zaradi dirke v poljski ligi žal ni mogel udeležiti novinarske konference. Zato je AMZS z njim posnel pogovor, v katerem je spregovoril o letošnji sezoni, željah in pričakovanjih v Krškem in ambicijah za naslednje dirke svetovnega prvenstva v speedwayu.

Na dirki bo kot šestnajsti voznik tekmoval predstavnik domačega društva Matic Ivačič, ki bo le nekaj dni pred dirko dopolnil petindvajset let. Kot je povedal, je letos naredil številne spremembe in začel sodelovati z Žagarjem, kar se že kaže v njegovih rezultatih. Pred tedni je osvojil naslov državnega podprvaka, naslednjo soboto pa bo prvič kot voznik s posebnim povabilom tekmoval še na dirki najvišjega ranga.

Matic Ivačič je pred domačo dirko zelo motiviran, čaka ga vsaj pet voženj:

Nastop na dirki svetovnega prvenstva je eden od ciljev, ki sem si jih zadal na začetku sezone. V torek sem preizkusil nov agregat, priprave potekajo po načrtu in upam na dobro dirko. Matej mi letos veliko pomaga.

Matic Ivačič, član AMD Krško, bo letos v Krškem prvič nastopil na dirki svetovnega prvenstva v speedwayu.

 

Ivačič je letos med drugim član druge poljske lige, kjer ima že zagotovljeno pogodbo tudi za naslednjo sezono.

Rezervna voznika bosta Nick Škorja in Denis Štojs.

Dogajanje se bo v Krškem začelo že v petek, 7. septembra. Ob 16. uri bo na sporedu žreb startnih številk, za tem pa bodo speedwayisti ob 17. uri odpeljali uradni trening in tako preizkusili krški oval.

Dirka bo v soboto, prva vožnja se bo začela ob 19. uri.

Prodaja vstopnic

Po besedah organizatorja se letos vstopnice v predprodaji dobro prodajajo. Vsem, ki si želijo ogledati speedway spektakel v Krškem pa svetujejo, naj pohitijo z nakupom - ta je možen na prodajnih mestih Eventima. AMZS svojim članom v sodelovanju z organizatorjem v predprodaji nudi ekskluzivni, dodatni 10-odstotni popust

 

Seznam tekmovalcev

  1. #69 Jason Doyle, Avs
  2. #692 Patryk Dudek, Pol
  3. #108 Tai Woffinden, VB
  4. #71 Maciej Janowski, Pol
  5. #95 Bartosz Zmarzlik, Pol
  6. #89 Emil Sayfutdinov, Rus
  7. #55 Matej Žagar, Slo
  8. #66 Fredrik Lindgren, Šve
  9. #54 Martin Vaculik, Slk
  10. #23 Chris Holder, Avs
  11. #45 Greg Hancock, Zda
  12. #110 Nicki Pedersen, Dan
  13. #59 Przemyslaw Pawlicki, Pol
  14. #222 Artem Laguta, Rus
  15. #111 Craig Cook, VB
  16. #21 Matic Ivačič, Slo
  17. Nick Škorja, Slo
  18. Denis Štojs, Slo 

Vabljeni k ogledu posnetka novinarske konference.

 

Ključne besede


Matej ŽagarAMD KrškoMatic Ivačičsgpspeedway grand prix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji