Gajser v Argentini odličen drugi

Najboljši slovenski motokrosist je vrhunsko začel novo sezono, saj je na uvodni dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu za Veliko nagrado Argentine v Patagoniji zaostal le za Italijanom Antoniem Cairolijem, s katerim sta bila danes razred zase in daleč pred tekmeci.


Slovenski šampion Tim Gajser, ki na dirkah za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP nastopa z licenco AMZS, je danes v Neuquenu na prvi dirki sezone potrdil dobro pripravljenost, ki jo je kazal že na pripravljalnih dirkah, in tudi napovedi z novinarske konference, ki jo je Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, organizirala pred njegovim odhodom v Argentino, da se bo letos boril za nov naslov svetovnega prvaka.

V obeh vožnjah je osvojil drugo mesto, zaostal pa le za devetkratnim svetovnim prvakom Antoniem Cairolijem, ki je moral lani priznati premoč in naslov iz leta 2017 predati Nizozemcu Jeffreyu Herlingsu. Slednjega na startu v Patagoniji, kjer so bili sicer vsi drugi najboljši motokrosisti, ni bilo, saj se je v pripravljalnem obdobju poškodoval in okreva po operaciji noge.

Gajser oba dneva med najhitrejšimi

Gajser je bil dobro razpoložen že včeraj, ko je bil tako na treningih kot v kvalifikacijah med najhitrejšimi. Boljšo startno pozicijo za današnjo dirko je sicer izgubil zaradi padca – kvalifikacije, v katerih je bil najboljši Francoz Romain Fevbre, je končal na devetem mestu.

Danes je bil 22-letni motokrosistični as, ki je na Veliki nagradi Argentine že stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra v svoji krstni sezoni v razredu MXGP leta 2016, ko je tudi osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, in v 2017, zelo hiter, a lanski svetovni podprvak Cairoli, ki je včeraj v kvalifikacijah po slabem startu in zgolj štirih prevoženih krogih odstopil, je bil zanj premočan: v prvi vožnji ga je premagal za dobrih šest sekund, v drugi pa za dobri dve. V prvi vožnji se je Gajserju še uspel približati Fevbre, v drugi pa je bila premoč Cairolija in Gajserja še bolj očitna. Na tretje mesto se je z zaostankom skoraj 38 sekund za zmagovalcem uvrstil Belgijec Jeremy Van Horebeek, kar je bilo po šestem mestu v prvi vožnji dovolj za zmagovalni oder. 

Izjave Tima Gajserja po dirki

Na dirko v Matterley Basinu prijavljeni štirje Slovenci

Naslednja preizkušnja za svetovno prvenstvo bo 24. marca 2019 dirka za Veliko nagrado Velike Britanije. Poleg Gajserja je na to dirko v razredu MXGP prijavljen še en slovenski motokrosist – Klemen Gerčar, ki trenutno okreva po operaciji kolena. Z licenco AMZS bosta v Matterley Basinu v razredu MX2 nastopila Jan Pancar in Maks Mausser. Za Pancarja bo to po lanski dirki za Veliko nagrado Turčije, kjer je osvojil 14. mesto in 11 točk, drugi nastop na dirki za svetovno prvenstvo, Mausser pa bo na najvišji ravni nastopil prvič.

REZULTATI

1. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Febvre (Fra)
2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Van Horebeek (Bel)

Skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Van Horebeek (Bel), 4. Clement Desalle (Bel), 5. Gautier Paulin (Fra)

Skupno v SP (1/18): Antonio Cairoli (Ita): 50, Tim Gajser (Slo): 44, Jeremy Van Horebeek (Bel): 35, 4. Clement Desalle (Bel): 33, 5. Gautier Paulin (Fra): 32 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAMZS športmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji