V Mačkovcih prva dirka za pokalno in rekreativno prvenstvo v motokrosu

AMD Štefan Kovač vabi vse ljubitelje motošporta na snidenje v Mačkovcih. Dirka bo to nedeljo, 31. marca 2019, z začetkom ob 10. uri.


AMD Štefan Kovač pod okriljem AMZS že peto leto zapored organizira dirko za pokalno in rekreativno prvenstvo Slovenije. To nedeljo, 31. marca 2019, z začetkom ob 10. uri na njej pričakujejo 100 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Italije, ki se bodo pomerili v šestih starostnih in po moči motorja razdeljenih kategorijah.

Še posebej nas veseli, da bomo lahko na dirki spremljali veliko število mladih tekmovalcev, kar pomeni, da ima ta šport pri nas zagotovljeno svetlo prihodnost,

so sporočili organizatorji.

Na dirki bodo nastopili domači upi motokrosa

Navijači bodo zagotovo še zlasti srčno spodbujali tekmovalce domačega društva AMD Štefan Kovač. To so Anej Ilič, ki letos tekmuje v kategoriji MX 125 (v sezoni 2018 je v kategoriji MX85 osvojil skupno drugo mesto na državni ravni), Niko Topolovec v kategoriji MX OPEN in Aleš Gutmacher v kategoriji MX2.

Motokros ima v Mačkovcih dolgoletno tradicijo

Motokros v Mačkovcih se lahko pohvali z več kot petdesetletno zgodovino, sedanji člani kluba, ki jih je več kot 3.000, pa z resnim in organiziranim pristopom že nekaj let skrbijo, da motokros ponovno dobiva mesto, kot ga je nekoč že imel. Na vsaki dirki je prisotnih nekaj tisoč obiskovalcev, kar pomeni, da si ljudje želijo uživati v tem športu. »Naših dirk državnega prvenstva se redno udeležujejo svetovna prvaka Tim Gajser in Klemen Gerčar ter drugi najboljši slovenski vozniki – Jan Pancar, Maks Mausser, Luka Milec in Jaka Peklaj, ki sicer tekmujejo na dirkah evropskega in svetovnega prvenstva, ter mnogi drugi vozniki. 

Društvo ves ustvarjeni prihodek vlaga v obnovo dirkališča, obenem pa se zavedajo okoljskega vpliva svoje dejavnosti, zato redno izvajajo monitoringe hrupa, več kot dve tretjini steze sta pokriti z namakalnim sistemom. »Zelo dobro sodelujemo z občino in krajevno skupnostjo, ki dejavnost podpirata, saj se zavedajo splošne družbene in ekonomske koristi klubskih aktivnosti, še posebej ob dejstvu, da je več kot 60 odstotkov uporabnikov proge tujcev, ki so dobri potrošniki, kar so že prepoznali nekateri lokalni ponudniki in to že s pridom izkoriščajo za razvoj svojih dejavnosti. Prav tako razveseljuje dejstvo, da se vedno več uporabnikov motokros proge, predvsem tistih ki pridejo iz bolj oddaljenih krajev, odloča tudi za obisk lokalnih znamenitosti, kot sta npr. grad Grad na Goričkem in doživljajski park Vulkanija.«

Ključne besede


motokrosAMZS športAMD Štefan KovačMačkovci

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji