Zmagi za Vidmarja in Berganta

Slovenski vozniki uspešni na prvi letošnji dirka v kartingu za prvenstvo Srednjeevropske cone


V Jesolu v Italiji je bila minuli konec tedna prva letošnja dirka v kartingu za prvenstvo Srednjeevropske cone (CEZ), prav tako pa tudi dirka pokala SSC. Nastopilo je 142 voznikov iz 12 držav, med njimi so bili tudi slovenski kartisti z licenco AMZS, ki so dosegli nekaj zelo dobrih uvrstitev.

Izmed slovenskih voznikov sta zmagala Aljaž Vidmar v razredu Rotax micro in Sebastjan Bergant v razredu Rotax DD2. Uspešno so nastopili še Niko Trobec in Nik Ščulac v razredu Rotax micro, Katja Pivk in Matjaž Bogadi v razredu Rotax seniors, Anže Dovjak v razredu Rotax DD2 in Karim Greblo v razredu KZ2. Tehnične težave so preprečile odmevnejša dosežka Xenu de Ruweju v razredu Rotax DD2 in Primožu Mateliču v razredu Rotax DD2 masters.

Naslednja dirka CEZ prvenstva v kartingu bo 14. aprila 2019 na kartodromu AMZS Centra kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju v organizaciji HAKS. 

Ključne besede


AMZSkartingRotax SeniorJesolo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji