Škorja šesti v Goričanu

V hrvaškem Goričanu je bila 27. aprila 2019 ena od štirih kvalifikacijskih dirk evropskega prvenstva v speedwayu, na kateri je z licenco AMZS nastopil Nick Škorja.


Mladi slovenski speedwayist Nick Škorja, član AMTK Ljubljana, se je v izločilnih vožnjah kvalifikacijske dirke evropskega prvenstva v speedwayu, ki je minulo soboto potekala na Hrvaškem, dobro izkazal in imel vse do konca dirke možnosti za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Na koncu je z le točko manj kot drugouvrščeni osvojil šesto mesto v skupni uvrstitvi, kar je pomenilo, da se ni uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. A to je bilo tudi težko pričakovati, saj so v Goričanu nastopili tudi takšni mojstri speedwaya, kot so Poljak Adrian Miedzinski, ki je v Goričanu tudi zmagal, Anglež Chris Harris, Čeh Vaclav Milik, Nemec Martin Smolinski. V finale evropskega prvenstva so se iz vsake kvalifikacijske dirke uvrstili prvi trije.

 Kar pošteno sem utrujen, a zelo zadovoljen z dirko. Kar nekaj takih imen je za mano, ki sem jih pričakoval na vrhu. Malce mi je žal, da sem v odločilni vožnji ostal brez boljšega dosežka, a vseeno sem s pokazanim več kot zadovoljen,

je po dirki povedal Škorja. 

Rezultati

1. Miedzinski (Pol): 14, 2. Milik (Češ): 11, 3. Kubera (Pol): 11, 4. Pavlic (Hrv): 11, 5. Smolinski (Nem): 11, 6. Škorja (Slo) 10 točk, …

Finalna dirka evropskega prvenstva bo 25. maja 2019 v Nagyhalszu na Madžarskem.

Ključne besede


Nick Škorjaspeedwaykvalifikacije EP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji