Četrta dirka za državno prvenstvo v motokrosu na progi v Radizlu

Na progi v Radizlu pri Orehovi vasi je bila prvo junijsko nedeljo četrta dirka letošnjega državnega prvenstva v motokrosu, ki jo je dobro organiziral AMD Orehova vas. Kljub spremenljivemu vremenu, saj je padlo tudi nekaj dežnih kapelj, so se ob progi zbrali številni gledalci in si ogledali vožnje najboljših slovenskih motokrosistov, med katerimi je bil tudi Tim Gajser. Nastopilo je tudi nekaj avstrijskih, nemških in madžarskih voznikov.


V središču pozornosti je bil seveda Tim Gajser, ki je na dirki na progi v Radizlu nastopil po dveh zaporednih zmagah na dirkah za svetovno prvenstvo, dirko državnega prvenstva pa je izkoristil za pripravo za naslednje nastope, saj ga v naslednjih treh koncih tedna čakajo tri dirke za svetovno prvenstvo. Seveda Tim ni imel prave konkurence in je z veliko prednostjo zmagal v obeh vožnjah in še tretjič letos - na eni dirki ni nastopil - na dirkah državnega prvenstva stopil na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. V boju za drugo mesto je bil v razredu MX Open Peter Irt hitrejši od Klemna Gerčarja, tako da je bil vrstni red najboljših treh v tem razredu enak kot na dirki v Škednju.

Jan Pancar, ki tekmuje tudi v evropskem prvenstvu EMX 250, v skupnem seštevku državnega prvenstva vodi pred Luko Milcem za 24 točk. 

V razredu MX2 je prepričljivo slavil Jan Pancar pred Luko Milcem in Urbanom Ražmanom. Pancar je bil sicer drugi najhitrejši v obeh vožnjah, saj je bil na progi hitrejši kot Irt in Gerčar, pa čeprav vozi z 250 kubičnim motorjem, vozniki v razredu MX Open pa s 450 kubičnimi motorji.  Precej pozornosti je bilo namenjene edini ženski predstavnici v tem razredu Vanessa Umschaden iz Avstrije, ki je osvojila deseto mesto.

Matevž Robek je v razredu MX125 ugnal vso konkurenco in zmagal v obeh vožnjah, za drugo mesto pa sta se borila Gašper Polajžer in Aleks Ronzullo. Slednji je v drugi vožnji ugnal Polajžerja in si tako prislužil drugo stopničko na zmagovalnem odru.

Napeto je v razredu MX85, kjer Jaka Peklaj le za 3 točke vodi pred Tilnom Demiščem. Tretje mesto pa si s 140 točkami delita Luka Kunić in Bor Brejc. 

V razredu MX85 si je z dvema suverenima vožnjama zmago zagotovil Jaka Peklaj pred Tilnom Demšičem in Borom Brejcem.

V razredu MX65 je bilo nekaj več dogajanja. Prvo vožnjo je dobil Gal Geršak pred Lukasom Osekom in Miho Vrhom. V drugi vožnji pa je slednji pokazal zobe in zmagal pred Geršakom in Osekom. Dobra druga vožnja Vrha je na koncu zadostovala za drugo mesto, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Geršak, na najnižjo pa Osek.

V najšibkejšem razredu MX50, ki šteje za pokalno prvenstvo, je zmagal Madžar Aron Katona pred Teom Šukljanom in Taijem Vidovičem. Tudi v tem razredu je nastopila predstavnica nežnejšega spola Sofia Chermaz, ki je kljub borbeni vožnji zaostala za vsemi fanti in osvojila 17. mesto.

V razredu veterani 40 je prepričljivo zmagal Sašo Kragelj, drugi je bil Leon Ferš, tretje mesto pa je osvojil Tomaž Jankovič. V razredu veterani 50 je obe vožnji dobil Avstrijec Werner Muller, drugi je bil Bogomir Gajser, tretji pa Alojz Vogrinec.

 

 

Vrstni red v državnem prvenstvu po štirih dirkah je na voljo na tej povezavi:

https://www.amzs.si/uploads/Sport/rezultati_2019/motokros/skupni_rezultati/mx_2019_dp_02.pdf

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarPeter IrtAMD Orehova vasBogomir GajserJaka Peklajdržavno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji