Motošportni dan za navdušujoč začetek počitnic

AMZS je v Centru varne vožnje na Vranskem ob podpori podjetja Arapovič d.d. organiziral prvega od treh letošnjih motošportnih dni za otroke, kjer imajo najmlajši motošportni navdušenci priložnost, da se spoznajo z motokrosom, minimotom, kartingom in s trialom.


Danes je bil AMZS Center varne vožnje na Vranskem znova poln sijočih in vedoželjnih otroških obrazov. Najmlajši navdušenci nad bencinskimi športi so se namreč zbrali na sedaj že tradicionalnem AMZS motošportnem dnevu, ki je odličen uvod v počitnice. Tudi letos je bilo zanimanje ogromno, kar je še en dokaz, da je priljubljenost motošporta v Sloveniji iz leta v leto večja.

Otroci so bili razdeljeni v štiri skupine in so imeli tekom dneva možnost preizkusiti štiri panoge – motokros, minimoto, trial in karting. Preden so mladi nadobudneži zahajali motorčke oziroma se usedli v gokarte, so jim trenerji za posamezno panogo predstavili motorje in opremo, pri čemer je bil pomemben poudarek, kakšno zaščitno opremo potrebuje voznik, da bo tovrstno športno udejstvovanje čim bolj varno.

Polni novega znanja in željni akcije so se otroci v skupinah do odmora za kosilo preizkusili v dveh panogah, po kosilu pa sta jih čakali še drugi dve. Nekateri udeleženci so na motorjih oziroma v gokartih sedeli prvič, spet drugi so že imeli nekaj predhodnega znanja in izkušenj. Prav vsi pa so z lahkoto osvojili osnove vožnje v posamezni panogi in se pri tem neizmerno zabavali. Ob zaključku so prejeli priznanje oziroma diplomo, ki bo lep spomin na atraktivno preživet dan.

  

AMZS se za podporo pri izvedbi aktivnosti zahvaljuje podjetju Akrapovič d.d

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrialmotošportni dan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji