Škorja in Hriberšek na Madžarskem branila slovenske barve

Nick Škorja in Jernej Hriberšek na dirki evropskega prvenstva do 21 let v speedwayu v madžarskem Nagihalaszu zaostala za najboljšimi.

Škorja v zavoju
Škorja v zavoju

Madžarska ovalna steza v Nagihalaszu je bila ob poljskem Gdansku in danskem Holstedu pretekli konec tedna prizorišče ene od treh dirk mladih speedwayistov do 21 let, ki so štele za evropsko prvenstvo. 

Finale evropskega prvenstva speedwayistov do 21 let bo 31. avgusta v Rivni v Ukrajini, kjer pa žal ne bo nobenega od obeh slovenskih tekmovalcev, ki sta tokrat dirkala na severovzhodu Madžarske. 

V ostri konkurenci šestnajsterice sovrstnikov, ki so prišli še iz Latvije, Poljske, Ukrajine, Nemčije, Rusije, Slovaške, Češke, Romunije in gostiteljice Madžarske, je Nick Škorja osvojil 9. mesto, Jernej Hriberšek pa je bil trinajsti. V finale konec avgusta se je sicer uvrstilo samo prvih pet speedwayistov iz Nagihalasza, šesti pa bo tam rezerva. 

Hriberšek trinajsti

 

Škorja padel, a k sreči ni utrpel resnejših poškodb

Škorja je imel na severovzhodu Madžarske tudi srečo v nesreči, saj je v eni od voženj grdo padel, a jo k sreči ni resneje skupil. Odnesel jo je s poškodbo prsta, zaradi katere bo v petek 12. julija prestal lažjo operacijo, a bo zaradi nje odsoten s tekmovališč pet do šest tednov. To pomeni, da v soboto 13. julija na zadnji dirki sezone državnega prvenstva ne bo branil barve AMTK Ljubljana v Petišovcih. Načrte Mateju Žagarju, ki se mu nasmiha naslov državnega prvaka, bo tako skušal pokvariti predvsem Matic Ivačič (AMD Krško), ki ima v točkovanju državnega prvenstva samo dve točki manj od Žagarja.

Ključne besede


Nick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwayevropsko prvenstvoJernej Hriberšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji