Anže Svetek zmagovalec premierne dirke svetovnega pokala z e-kolesi

Član AMD Šentvid pri Stični je prepričljivo ugnal vso konkurenco in v Imoli je povsem nepričakovano tudi v tej panogi zadonela Zdravljica.


V sklopu dirke svetovnega prvenstva v motokrosu za Veliko nagrado Italije je FIM, mednarodna motociklistična zveza, danes organizirala tudi prvo dirko za svetovni pokal za tekmovalce na električnih kolesih. Predstavnik AMZS v tej panogi je bil Anže Svetek, ki je suvereno opravil s konkurenco in prepričljivo zmagal.

Član AMD Šentvid pri Stični je tekmoval v močnejšem razredu EXBGP, v katerem so se pomerili vozniki električnih koles, ki lahko dosežejo hitrost do 45 km/h (v šibkejšem razredu EXB2 pa kolesa ne presežejo 25 km/h). Svetek je z veliko prednostjo v 25 minutah in dodatnem krogu, kolikor je trajala tekma, ugnal tekmece in tako je na legendarnem avtodromu Enza in Dina Ferrarija že dan pred dirko MXGP, na kateri lahko najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser že postane letošnji svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu, zadonela Zdravljica. Novopečeni zmagovalec je ob razglasitvi najboljših povedal, da težko verjame, da mu je uspel takšen podvig:

Zmaga je zame povsem nepričakovana. Zahvaljujem se Qulbixu, ki mi je pripravil odlično kolo. Imel sem samo en teden, da sem se na tekmo pripravil. Kolo je bilo sestavljeno v treh dneh, naredil sem tri treninge. Pravzaprav sploh nismo vedeli, v kaj se spuščamo. Moram vse skupaj sploh še dojeti.

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokroselektrično koloFIMAnže Sveteke-bikeImola

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji