Mark Kastelic na karting dirki serije WSK Super Master osvojil šesto mesto

V italijanskem Lonatu se je Mark Kastelic zelo dobro odrezal na dirkališču South Garda ter v konkurenci stoosmih voznikov iz kar sedeminštiridesetih držav zasedel skupno šesto mesto v kategoriji mini.


Lonato v Italiji je bil prizorišče druge od skupno štirih dirk serije WSK Super Master v kartingu. V kategoriji mini je slovenske barve z licenco AMZS zelo dobro zastopal Mark Kastelic. V ostri konkurenci je med stoosmimi vozniki iz sedeminštiridesetih držav vseskozi le malenkost zaostajal za najboljšimi. Že v prvi kvalifikacijski dirki je osvojil 2. mesto, v drugi je bil 4., v tretji 3., kar je ponovil še v četrti kvalifikacijski vožnji, v zadnji, peti, pa je skozi cilj pripeljal na 4. mestu. Kvalifikacije so mu prinesle skupno 4. mesto v predfinalni preizkušnji. Na njej mu je šlo praktično vse po načrtih in v zadnjem ovinku je napadel celo 2. mesto, a se mu ni izšlo in je ciljno črto pripeljal na poziciji, na kateri se je podal v dirko, le nekaj stotink za drugouvrščenim.

Kastelic se ostre in številne konkurence ni ustrašil.

Finale mu je prineslo osmi štartni položaj, ki pa ga je z borbeno vožnjo in nepopustljivostjo nadgradil. V napeti preizkušnji, v kateri ni manjkalo drznih prehitevanj in ostrih bojev za čimboljšo linijo na stezi, je osvojil 6. mesto. To mu je prineslo 30 točk, kar ga v skupnem seštevku točkovanja pokala serije WSK Super Master uvršča na 8. mesto.

Ponosen sem na preboj med najboljše voznike sveta. Izredno pa sem hvaležen mojemu moštvu Teamdriver kart, pri katerem imata šef moštva Devid de Luchi in mehanik Antonio Gallucio veliko zaslug za moj uspeh.

Na stezi v South Garda v Lonatu je Kastelic izvrstno zastopal barve Slovenije in AMZS.

Naslednja dirka serije WSK Super Master je predvidena 8. marca 2020 v La Conci, a je zaradi naraščajoče epidemije koronavirusa v Italiji, ki je iz zdavstveno-varnostno-preventivnih razlogov že odpihnil dirko za memorial Andree Marguttija, pod velikim vprašajem.

 

Ključne besede


kartingMark KastelicDevid de LuchiAntonio Gallucio

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

79

Priljubljenost članka

79

Shrani

Delite s prijatelji