Licenca FIM - obvezen tečaj antidopinga in podpis izjave o postopkih WADA

FIM ne dovoli naročanja licenc brez dokazila o opravljenem tečaju antidopinga in brez podpisa izjave, v kateri se seznanite in soglašate s postopki, ki jih izvaja svetovna antidopinška agencija.


Vsi vozniki, ki želijo nastopati na dirkah evropskega (FIM Europe) ali svetovnega (FIM) prvenstva, morajo za pridobitev FIM ali FIM Evropa licence opraviti tečaj antidopinga pri Svetovni protidopinški agenciji (WADA). Opravijo ga prek spleta. Po opravljenem tečaju je treba na Avto-moto zvezo Slovenije poslati kopijo certifikata, ki ga udeleženec tečaja prejme na e-naslov, s katerim se je prijavil na tečaj. Ta certifikat je namreč eden od pogojev za izdajo licence oziroma brez pridobitve tega certifikata licence vozniku ni mogoče izdati, saj FIM ne dopušča naročanja in izdaje licenc brez dokazila o opravljenem tečaju antidopinga.

Prav tako mora vsak voznik, ki želi nastopati na dirkah evropskega (FIM Europe) ali svetovnega (FIM) prvenstva podpisati izjavo, da je seznanjen in soglaša s postopki, ki jih predpisuje in izvaja mednarodna antidopinška agencija (WADA). Dokument je treba podpisati in ga poslati na Avto-moto zvezo Slovenije (Dunajska cesta 128, 1000 Ljubljana), sicer voznik ni upravičen do licence, ki bi mu omogočala nastope na dirkah evropskega (FIM Europe) ali svetovnega prvenstva (FIM).

Ključne besede


FIMevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoWADAdopingFIM Europe

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

26

Priljubljenost članka

26

Shrani

Delite s prijatelji