Uvodna dirka državnega prvenstva v kartingu prestavljena iz Jesola v Bruck

Termin prve dirke državnega prvenstva voznikov kartinga ostaja nespremenjen, a se preizkušnja iz Italije seli v Avstrijo.


Globalne težave s koronavirusom močno vplivajo tudi na izvedbo športnih prireditev in tekmovanj. Zaobšle niso niti Slovenije. Vsled perečim težavam z epidemijo v severni Italiji in Benečiji, je organizator AKK Sportstil prvo dirko državnega prvenstva v kartingu iz Jesola preselil v avstrijski Bruck. Vse prijavljene prosijo za razumevanje v prepričanju, da bo dirkališče Speedworld prav tako nudilo vse možnosti za kakovostno izvedbo zastavljenega programa dirk:

Zahvaljujoč podpori in potrditvi izvajalcev prog v Jesolu in italijanski federaciji nam je s pomočjo AMF uspelo ohraniti status dirke CEZ cone. Torej vse ostane po starem, samo proga je sedaj v Brucku, kjer bo tekmovanje potekalo na progi 3. Trening na progi je možen 20. in 21. marca 2020 od 9. ure.

Dirka se točkuje za CEZ, državno prvenstvo Slovenije, RMC Avstrija in za SSC Sportstil prvenstvo. Dirka razreda KZ odpade, ker je za to kategorijo prijavljenih premalo voznikov.

Ključne besede


kartingdržavno prvenstvoJesoloBruck

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji