Jan Pancar komaj čaka na tekmovanja in dirke

Mladi motokrosist je v času omejenega gibanja veliko časa povečal treningu fizične pripravljenosti, ob tem pa je pridno izpolnjeval tudi zahtevne obveznosti, ki jih ima na fakulteti za strojništvo.


Jan Pancar je v tem trenutku ob aktualnemu svetovnemu prvaku razreda MXGP Timu Gajserju na vrhu domače piramide najboljših motokrosistov. Na dirkah svetovnega prvenstva vozi v razredu MX2, v uvodnih dveh marčevskih preizkušnjah pa si je privozil točko na preizkušnji na VN Nizozemske v Valkensvaardu. Zaupal nam je, kako je preživljal čas, v katerem je bilo omejeno gibanje, prav tako pa je z nami delil nekaj vaj, ki jih je v tistem času pridno izvajal.

Kako ste preživljali čas, ko je bilo gibanje omejeno? Ste se bali ali vas je bilo strah, da bi tudi sami postali okuženi s koronavirusom?

Vseskozi sem bil doma. Zato ni bilo bojazni ali da bi me bilo strah, da bi se okužil s koronavirusom. 

Ker ste bruc na strojni fakulteti, vam najbrž "dela" ni zmanjkalo? Kako ste se prilagodili na nov ritem, v katerem ni bilo dirkanja?

Moram priznati, da mi je nastala situacija pomagala pri izpolnjevanju fakultetnih obveznosti, saj sem imel za to zdaj veliko časa. Ritem brez dirk in tekem je seveda povsem drugačen, a sem se ga hitro navadil. Pravzaprav druge izbire niti nisem imel.

Se vam je bilo težko prisiliti, da niste mislili na dirke, ki so bile predvidene v tem času po koledaru svetovnega prvenstva? Na kaj ste preusmerjali misli?

Seveda sem mislil na tekme, ampak vseskozi sem se zavedal, da ne morem niti malo vplivati na nastalo situacijo. Zato sem skušal iz vsega iztisniti čim več, kar sem lahko, predvsem za izobraževanje na fakulteti, na kateri imam res veliko dela in obveznosti.

Malce po začetku pandemije koronavirusa ste dejali, da morate popraviti fizično pripravljenost in do boste na tem še posebej skrbno delali. Vam je v tem času uspelo narediti vse, kar ste želeli?

Točno. Tega sem se držal in v tem slogu delal ter tako bom tudi nadaljeval do začetka tekem. Želim popraviti moč, ko sem na motorju. Kondicije imam dovolj, a čutil sem, da mi v določenih momentih zmanjkuje moči in na tem sem ter bom še delal.

Kako pa je s poškodbo zapestja, s katero ste se soočali ob koncu minule sezone? Je poškodba sanirana in zdaj komaj čakate, da se dirke znova začnejo?

Poškodba zapestja je preteklost in je popolnoma sanirana. Sem zdrav in vse teče tako, kot mora, saj se pridno pripravljam na tekmovanja. Če sem iskren, res komaj čakam, da se začnejo tekme in da sprememb dirkaškega koledarja ne bo več.

Ključne besede


MXGPTim GajserJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosukoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

51

Priljubljenost članka

51

Shrani

Delite s prijatelji