Nova sprememba koledarja dirk svetovnega prvenstva v motokrosu

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je vnovič spremenila koledar dirk za svetovno prvenstvo v motokrosu, ki naj bi se nadaljevalo šele avgusta.


Pandemija koronavirusa je mednarodno motociklistično zvezo spet prisilila v spremembo koledarja dirk svetovnega prvenstva v motokrosu. To je nazadnje storila že pred slabim mesecem dni, ko je objavila, da bo tretja preizkušnja sezone v začetku julija v Orljonoku v Rusiji. Zdaj je vnovičen štart dirke za Veliko nagrado Rusije prestavila na 2. avgust 2020. Ta sprememba je povzročila še nekaj premikov na koledarju dirk, ki ga najdete na tej povezavi. Za zdaj še ni jasno, kdaj in ali sploh bodo izpeljane dirke za VN Češke v Loketu, VN Nemčije v Teutschenthalu in VN Emilie Romagne v Italiji v Imoli, saj bo počasi začelo zmanjkovati terminov, v katerih bi bilo moč preizkušnje izvesti. Po prvih dveh dirkah sezone, ki sta bili v začetku marca v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, je aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser, ki vozi z licenco AMZS, obakrat pristal na drugem mestu na stopničkah na odru za zmagovalce. Mednarodna motociklistična zveza se z organizatorji posameznih dirk zelo trudi poiskati ustrezne rešitve, da bi se sezona izpeljala po predvidenem urniku preizkušenj in prosi za vse, ki so udeleženi pri teh naporih ali kakorkoli drugače prizadeti zaradi njih, za razumevanje, saj mora pri vsem dosledno ter brez izjem spoštovati vse protokole in navodila, ki jih narekuje pandemija koronavirusa v posameznih državah prirediteljicah dirk.

 

Ključne besede


MXGPTim Gajsersvetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirkkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji