Komisija Ženske v motošportu za podporo avto-motošportnicam

Avto-moto zveza Slovenije je v letošnjem letu na področju AMZS Šport ustanovila novo komisijo Ženske v motošportu, ki si bo med drugim prizadevala za večjo veljavo žensk v svetu motošporta in jim pomagala na njihovi športni poti.


Namen novoustanovljene komisije Ženske v motošportu, ki deluje v okviru Strokovnega sveta za avto-moto šport, je pripomoči k popularizaciji avto-moto športa in v panoge pod okriljem AMZS privabiti več tekmovalk, ki so trenutno (še) v manjšini, hkrati pa ženske, ki so se v preteklosti udejstvovale v avto-moto športu, privabiti k aktivnemu delu na področju športa v društvih, pri aktivnostih za podmladek ipd., s čimer bi prav tako lahko naredili korak k večji prepoznavnosti panog pod okriljem AMZS in priljubljenosti avto-moto športa med dekleti.

Enakopravnost in spoštovanje raznolikosti je v športu izjemnega pomena. »Ko imaš čelado na glavi, nihče ne ve, ali si ženska ali moški – zato močno verjamem v raznolikost in vključevanje," pravi direktorica družbe AMZS in predsednica novoustanovljene komisije Lucija Sajevecki "diha bencin" že od malih nog. V mladosti je tekmovala v kartingu, preizkusila se je v formuli ford, formuli 3, cestno- in gorskohitrostnih dirkah, nato v rallyju. V zadnjih letih se še bolj kot nad avtomobilskim športom navdušuje nad dvokolesniki, zelo rada sede na trial motocikel in ima tudi tekmovalno licenco.

Članice komisije so večkratna državna prvakinja v kartingu Nina Jerančič, nekdanja rally voznica Romana Zrnec, motoristka Ines Pezić ter Sanja Smrdelj, ki je 12 let dirkala s kartom, želja po hitrosti in adrenalinskih vožnjah pa jo je pripeljala do gorskih dirk z yugom.

Fotogalerija: Srečanje avto-motošportnic v Slovenji vasi


Komisija Ženske v motošportu se je v sredo, 10. junija, predstavila na dogodku v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju, kjer so se srečale in spoznale z drugimi avto-moto športnicami ter tekmovalkami, ki so imele v zadnjih 20 letih tekmovalno licenco. Pozdravil jih je predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik.

 

 

Ključne besede


AMZS športavto-moto športkomisijaŽenske v motošportu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

61

Priljubljenost članka

61

Shrani

Delite s prijatelji