Motokrosisti že ogrevajo motocikle

Slovenski motokrosisti bodo konec tedna na stezi v Stranski vasi pri Semiču začeli z državnim prvenstvom. Tekmovali bodo v razredih MX50, MX65, MX85, MX125, MX Open ter Veterani 40 in Veterani 50.


Proga v Stranski vasi pri Semiču bo to nedeljo, 14. junija 2020, gostila uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu. Kot tudi druga športna tekmovanja v Sloveniji, bo tudi ta dirka zaradi ukrepov povezanih s pandemijo koronavirusa potekala brez gledalcev, ki so sicer zelo pomemben del celotnega dogajanja v motokrosu. A po sili razmer so se morali organizatorji s tem pač sprijazniti. »Seveda nam je žal, da gledalci ne bodo dodatno začinili dirko. Vseeno nas veseli, da se bo sezona končno začela. Skupaj z dirkači smo že nestrpni in verjamem, da so se vsi zelo dobro pripravili na sezono,« je ob tem dejal Mitja Wolf, ki je tudi direktor uvodne dirke sezone. S široko skupino ljudi so se v AMD Kolpa MXS lotili zahtevne organizacije prve letošnje domače preizkušnje slovenskih motokrosistov za točke državnega prvenstva, Wolf pa poudarja, da so jim ob strani stali številni sodelavci in sponzorji ter tudi AMZS: 

Naloga seveda ni bila lahka, steza je pripravljena. AMZS nam je pomagal, kolikor je lahko, in tukaj se moram posebej zahvaliti odgovornim na zvezi. Dirkačem pa seveda želim čim bolj zanimivo dirko.

Prihod napovedal Tim Gajser, Jaka Peklaj visok cilj

Uvodne preizkušnje sezone se bo kot tekmovalec udeležil tudi Tim Gajser, je povedal Mitja Wolf. Branilec naslova svetovnega prvaka se bo »ogreval« za nadaljevanje sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP, v katerem je na marčevskih dveh dirkah obakrat osvojil drugo mesto.

Gajser je vzornik številnim mladim v Sloveniji.

Tudi nekateri drugi slovenski motokrosisti imajo zanimive cilje ter poglede na letošnjih šest dirk državnega prvenstva. Mladi in nadarjeni Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični), ki nastopa v razredu MX85 v okviru ekipe 62 motosport, letos cilja na naslov državnega prvaka.

Lahko rečem, da sem letos opravil zares zahtevne priprave s svojo ekipo. Vsaj trikrat na teden sem sedel na motociklu. Žal so razmere zaradi koronavirusa pripeljale do tega, da bom letos nastopil le še na dirkah italijanskega in nemškega državnega prvenstva. Dirke v Semiču se bom lotil s stoodstotno osredotočenostjo. Mogoče se sliši malce nenavadno, ampak eden od ciljev za to dirko je, da bi čim več tekmecev prehitel vsaj za en krog.

Peklaj se v sezono podaja z visokimi cilji.

Jan Pancar si želi tekmovalnega ritma

Svojo vlogo bo seveda odigralo tudi vreme, kljub sorazmerno dobri vremenski napovedi pa niso izključene nevihte, ki lahko dodatno začinijo predvsem obe nedeljski vožnji.  S tem pa se dirkač razreda MX2 in lanski državni prvak Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) ne ubada preveč. Študent strojništva pravi, da je fizično in psihično odlično pripravljen, da pa je dirka vendarle najboljši trening:

Zelo pomembno je, da vsi skupaj čim prej pridemo v pravi tekmovalni ritem. To je zame še toliko bolj pomembno, saj bom letos odpeljal evropski del sezone dirk svetovnega prvenstva v MX2. V slovenskem državnem prvenstvu pa seveda spet ciljam na naslov prvaka.

Še tako dober trening ne more povsem nadomestiti dirke, pravi Pancar.

Pancar je sicer letos že nastopil na dveh dirkah svetovnega prvenstva v razredu MX2 in osvojil točko na preizkušnji na Nizozemskem. 

#NavijamoZaNase
Koledar dirk državnega prvenstva v motokrosu 2020

Ključne besede


Tim GajserJan PancarJaka Peklajdržavno prvenstvo v motokrosuAMD Kolpa MXSMX50MX65MX85MX125MXOpenVeterani 40Veterani 50Mitja Wolf

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji