Začetek v trialu na Lukovici postregel z zanimivimi boji za najvišja mesta

Prizadevni člani AMD Lukovica so na poligonu Avto Kveder organizirali ter izvedli prvo dirko sezone v trialu za točke državnega prvenstva.


Soparno sobotno popoldne je na trial poligon v Lukovico zvabilo 19 tekmovalcev, ki so se za točke državnega prvenstva pomerili prvič v sezoni. Zaradi mestoma mokre površine so imeli tudi najboljši kar nekaj preglavic pri premagovanju zahtevnih sedmih sekcij proge, ki so jih vozniki prevozili v štirih krogih. Vseeno pa se najboljši niso pustili presenetiti.  Dež je čez noč namočil proge, ki so bile spolzke in za premagovanje določenih ovir na progi je bilo potrebno obilo znanja, pa tudi kanček sreče v določenih trenutkih. Vsi so se tekmovanja lotili z veliko vnemo, prav tako pa so se pri organizaciji zelo potrudili tudi v AMD Lukovica, saj so zelo dobro pripravili tekmovališča. V najprestižnejši kategoriji Trial GP je domači adut Severin Sajevec (AMD Lukovica) gladko opravil s konkurenco. Nekaj časa mu je za vrat dihal klubski tovariš Ali Al Hiasat, a mu ni bil kos. V ženski konkurenci Trial GP sta se za prestiž borili Tjaša Fifer in Lucija Sajevec (AMD Lukovica). Zmago je slavila slednja. 

V kategoriji T1 se je najbolje odrezal hrvaški voznik Vedran Kukurin (MSX Jaska), ki je zanesljivo zmagal pred Damjanom Maxom Zorkom (AMD Lukovica) in Maxom Dežnakom, četrti pa je bil Američan Kyle Milne.

Najbolj izenačeni so bili vozniki v kategoriji T2. Trojico na zmagovalnih stopničkah so ločile samo štiri točke. Na najvišji je stal Siniša Smolič, na drugi Silvester Pavlovič, na tretji pa Srečko Tonjko.

V kategoriji T3 je Robert Šušnjara zelo zanesljivo odpeljal vse štiri kroge sedmih sekcij, konkurente pa je pustil za seboj predvsem z natančno vožnjo na ovirah. Družbo na zmagovalnem odru sta mu na drugem mestu delala Lovro Setnikar in na tretjem Barbara Dežnak (AMD Lukovica).

Prva preizkušnja sezone se je izkazala za zelo uspešno. Tekmovalci pa se bodo za nove točke državnega prvenstva vnovič merili 22. avgusta 2020 na Vranskem, kjer se obetajo novi zanimivi in napeti boji za čimboljše uvrstitve, ki bi lahko že nakazale, kako se bo sezona v posameznih kategorijah razpletla ali pa zapletla. 

#NavijamoZaNase
Koledar in rezultati dirk 2020

 

Ključne besede


trialLucija Sajevecdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin SajevecDamjan Max ZorkoSiniša SmoličRobert Šušnjara

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

39

Priljubljenost članka

39

Shrani

Delite s prijatelji