Pancar znova prvi, težki pogoji “odplavili” dirko v razredu MX50

Spored druge dirke sezone državnega prvenstva v motokrosu v Mačkovcih so krojile vremenske razmere, ki so poskrbele, da so preizkušnje v razredu MX50 odpovedali.

Gal Hauptman v enem od zavojev.
Gal Hauptman v enem od zavojev.

Dež je progo in okolico spremenil v blatno “kopel” in člani AMD Štefan Kovač, ki so organizirali preizkušnjo, so bili zaradi težkih pogojev prisiljeni odpovedati dirko v razredu MX50.  V ostalih razredih pa so se dirkači ostro borili za nove točke državnega prvenstva.

Dirko so zaznamovale težke vremenske razmere, kar je na svoji koži občutil tudi Tilen Demšič.

V razredu MX Open je ponovno prevladoval Jan Pancar, ki je ob odsotnosti Tima Gajserja kraljeval na progi v Mačkovcih.

Pogoji so težki, a to mi ustreza, saj je to dober trening za moje dirke v prihodnje v Evropi. V takem blatu pride še bolj do izraza dobra tehnika vožnje, ne le moč pogonskega agregata,

je povedal Jan Pancar, ki se je s Petrom Irtom spet boril praktično do zadnjih krogov dirke. V obeh vožnjah pa je bil spretnejši Pancar. V drugi je nekoliko slabše startal, a potem izgubljeno nadoknadil s čistimi linijami. Njun dvoboj z Irtom je bil zelo tesen, a tudi pošten, je po dirki poudaril zmagovalec.

Jan Pancar v blatu prehiteva Matica Žitnika.

Favoritov težki pogoji niso zmedli

V razredu MX85 je imel glavni favorit Jaka Peklaj v prvi vožnji nekaj smole na startu, ko ga je tekmec blokiral. Zato je se v lov za sotekmovalci pognal dejansko s predzadnjega mesta. A z drzno in hitro vožnjo je potem napredoval vse do prvega mesta.

Zelo sem zadovoljen, dirka ni bila lahka, a Jaka jo je odpeljal vrhunsko. Tekmeci so hitri, a to je res bila odlična dirka za vse,

je povedal vodja Peklajeve ekipe 62Motosport Klemen Gerčar. V drugo je bil Peklaj skozi cilj pripeljal na drugem mestu, saj ga je prehitel madžarski tekmec Noel Zanocz.

Peklaj se je moral za zmago na dirki zelo potruditi.

V 125-kubičnem razredu je tako kot v Semiču prevladoval Gal Hauptman, v MX2 pa je bil najhitrejši Jaka Završan, prepričljivo prvi v obeh vožnjah. Med juniorji so to pot nastopili le v razredu MX65. Mladinci so odlično obvladovali težko in zahtevno stezo ter se borili za vsak centimeter steze. Videli smo tudi nekaj padcev, a brez posledic in vsi so pogumno nadaljevali z vožnjo v zahtevnih razmerah na stezi. Na koncu je bil najhitrejši Miha Vrh.

Dirka je bila res naporna. Motocikel, še posebej sprednja pnevmatika, je drsel in pri vstopu v ovinek si moral biti zelo previden. To zahteva tudi nekaj fizične moči, največ težav pa je bilo pri prehitevanju tekmecev za krog, saj je bila le ena varna linija v ovinku. Če si zapeljal z nje, si tvegal padec, ali pa bi lahko obtičal v blatu. Zato sem moral dobro premisliti, kje bom prehiteval,

je po dirki novinarjem zaupal mladi Vrh. Pri veteranih je suvereno slavil zmago Sašo Kragelj, ki vnovič ni dovolili nobenega presenečenja. Zaradi preveč razmočene steze, saj je konec tedna dež močno namočil progo v Mačkovcih, dirke v razredu MX50 ni bilo moč izpeljati. A mladi upi ne bodo dolgo čakali na novo priložnost, saj bo naslednja dirka na sporedu že čez teden dni v Radizlu.

#NavijamoZaNase
Koledar in rezultati dirk 2020

Ključne besede


AMD Štefan KovačJan PancarSašo KrageljJaka PeklajMX2državno prvenstvo v motokrosuJaka ZavršanMiha VrhGal HauptmanMX50MX65MX85MX125MXOpenVeterani 40Veterani 50

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

41

Priljubljenost članka

41

Shrani

Delite s prijatelji