Tim Gajser na tretji dirki državnega prvenstva, organizator upa na dobro vreme

V nedeljo 28. junija 2020 bo na sporedu tretja zaporedna dirka letošnje sezone državnega prvenstva v motokrosu, ki jo organizira AMD Orehova vas na legendarni progi Radizel.


Po težki in blatni preizkušnji prejšnji konec tedna v Mačkovcih se tokrat vsi po vrsti veselijo nove dirke za nove točke državnega prvenstva. Gostila jo bo znamenita radizelska proga, ki v dirkaški srenji na motorjih velja za kraljico motokrosističnih prog. 

Prejšnja dirka je bila zelo zahtevna, Radizel pa bo dirkače postavil pred nove izzive. Sicer stezo večina zelo dobro pozna in ne glede na marsikomu lahko povzroči obilo preglavic, saj je zelo razgibana. A kot smo videli na prejšnjih dveh dirkah so vsi zelo dobro pripravljeni, torej lahko pričakujemo še en zanimiv motokrosistični konec tedna,

je prepričan Aleš Furh, direktor dirke, iz AMD Orehova vas.

Herman Jakolič, AMD Orehova vas,  bo na tej dirki opravljal funkcijo sekretarja vodstva dirke. Pravi, da ga je pozitivno presenetilo število dirkačev na obeh dosedanjih dirkah in dodaja:

Letos morajo imeti vsi nastopajoči licence in tako so prišli do možnosti, da se na stezi pomerijo na primer s Timom Gajserjem ali Janom Pancarjem. In če smo na dosedanjih dveh dirkah videli dva ekstrema, v Semiču prašno dirko, v Mačkovcih pa veliko blata, upam, da v Radizlu ujamemo neko sredino. Žal pa tudi to pot ob stezi ne bo gledalcev, ki bi zagotovo uživali v lepih dirkah v vseh kategorijah.

Peter Irt bo v razredu MX Open skušal pokvariti načrte Timu Gajserju in Janu Pancarju.

Najmlajši komaj čakajo dirko

Organizatorji v karavani motokrosistov spet pričakujejo aktualnega svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki je izpustil prejšnjo dirko. Njegova udeležba bo brez dvoma dobra vzpodbuda za vse tekmece v razredu MX Open. Po zagotovilih Furha je steza pripravljena, nadeja pa tudi sončnega vremena, tako da bi na progi lahko znova izvedli celoten tekmovalni programi z vsemi dirkači, tudi tistimi najmlajšimi. Ti bodo, potem ko jih v Mačkovcih iz varnostnih razlogov niso spustili na težko in blatno progo, najbrž zato še toliko bolj »zagrizili v krmilo« in ponovno odpeljali dve zanimivi vožnji. Favoriti v vseh kategorijah bolj ali manj ostajajo enaki, a presenečenj v Radizlu nikoli ni manjkalo

Mladi upi bodo vnovič imeli priložnost za dokazovanje.

Konkurenco bodo zanesljivo zaostrili še gostujoči dirkači iz Avstrije in Hrvaške, ki bodo še dodatno začinili dvoboje na stezi. Jakolič tudi upa, da se bodo razmere s pandemijo koronavirusa umirile in da bodo lahko nemoteno izpeljali še to dirko ter tako uspeli izpolniti kvoto dirk, da bo državno prvenstvo regularno.

Ključne besede


Tim GajserJan PancarAMD Orehova vasdržavno prvenstvo v motokrosuHerman JakoličAleš Furh

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji