Posodobljen koledar dirk svetovnega prvenstva v motokrosu

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in glavni organizator tekmovanja Infront Moto Racing sta posodobila koledar dirk svetovnega prvenstva, ki zdaj obsega še štirinajst preizkušenj.


Vse od marca, ko je svet prizadela pandemija koronavirusa, se številni motokrosisti, ki tekmujejo na dirkah svetovnega prvenstva, sprašujejo, kdaj se bo sezona nadaljevala. Prvi dve preizkušnji, ki sta bili v Matterley Basinu v Veliki Britaniji in v Valkenswaardu na Nizozemskem sta se iztekli dobro tudi za našega Tima Gajserja, ki na tej ravni zastopa barve Slovenije z licenco AMZS. Na obeh je stal na odru za zmagovalce tik pod vrhom in vsem pokazal, da bo odločno branil naslov svetovnega prvaka v kategoriji MXGP, ki si ga je privozil lani. Mednarodna motociklistična zveza je sporočila, da se bo prvenstvo nadaljevalo s tremi dirkami v Latviji, in sicer bodo vse tri med 9. in 16. avgustom v Kegumsu, a prireditelji zagotavljajo, da bodo vsako pripravili na drugi progi. V novo objavljenem koledarju dirk je na sporedu še štirinajst preizkušenj.

Jan Pancar se na nadaljevanje svetovnega prvenstva v razredu MX2 pripravlja na dirkah domačega državnega prvenstva.

Svetovne prvake v posameznih kategorijah (v razredu MX2 vozi tudi Jan Pancar, ki ima prav tako licenco AMZS) bi morali po posodobljenem urniku dirk dobiti najpozneje 22. novembra, ko je predvidena zadnja preizkušnja sezone v Nequenu v Argentini. V zgoščenem koledarju še ni jasno, ali bosta izvedeni dirki za Veliko nagrado Portugalske v Aguedi in Velika nagrada Rusije v Orljonoku.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajserJan PancarFIMMX2svetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirkkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji