Mark Kastelic zmagal na dirki v Italiji!

Mladi up slovenskega kartinga potrdil zelo dobro formo in vknjižil drugo zmago v karieri v mednarodni konkurenci.

Mark Kastelic (107) je zelo dobro štartal.
Mark Kastelic (107) je zelo dobro štartal.

Mark Kastelic je trenutno prvo ime slovenskega kartinga. To je potrdil z zmago na dirki italijanskega prvenstva IAME v razredu X30 Mini, ki se je odvijalo na dirkališču Adria International Raceway. Med dvaindvajseterico voznikov je Kastelic imenitno opravil z vsemi prostimi treningi, kar je nato potrdil še v kvalifikacijah, v katerih je postavil tudi najhitrejši čas kroga. Tekmeci, deseterica jih sicer vozi tudi v prvenstvu WSK, so prežali na vsako napako Kastelica. Najbolj nevaren je bil mladi Enea Frey, ki je vsekozi napadal, vendar slovenski voznik, ki slovenske barve zastopa z licenco AMZS, je vse poskuse Švicarja odbil in je ciljno črto prečkal prvi.

Kastelic ponosno drži pokal za prvo mesto.

Sicer pa so na dirki vozili še trije Slovenci. Aleksandru Bogunoviću ni veliko manjkalo, da bi se prebil na zmagovalne stopničke, saj je osvojil četrto mesto. Šesti je ciljno črto prevozil Matic Preša, nikakor pa se preizkušnja v neposredni bližini Jadranskega morja ni iztekla po željah Jana Blažiča, saj je tik po štartu odstopil.

Kastelic zadovoljen po koncu dirke.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaJan Blažič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

38

Priljubljenost članka

38

Shrani

Delite s prijatelji